Vijf heerlijke herfstbestemmingen

Nu Nederland officieel afscheid heeft genomen van de heerlijke zomer is het wellicht tijd om ergens anders de zon op te gaan zoeken: heerlijk relaxed in de herfstzon op andere plekken in Europa! We hebben vijf fijne herfstbestemmingen voor u op een rij gezet.

Magisch Malaga

In het meest zuidelijke deel van Spanje ligt het historische Malaga, een kleurrijke Spaanse stad met veel culturele en historische hoogtepuntjes. Veel toeristen komen richting Malaga voor de fijne Spaanse cultuur, de heerlijke temperaturen, de ligging aan de zee en de hoogtepunten van de stad. Bezoek Alcazaba, een prachtig oud fort gelegen op de heuvel Gibralfaro. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de haven en de zee. Shoppen kan bij de vele boetiekjes in het centrum, terwijl u echte Spaanse paella kunt eten in een van de vele sfeervolle Spaanse restaurants. Vergeet uw fototoestel niet, want er is op iedere straathoek wel iets moois te fotograferen!

Prachtig Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van heel Europa. Dat is niet zo heel gek: de kleurrijke stad heeft als bijnaam de Gouden Stad. Er is ontzettend veel te bekijken, te beleven en te doen. Bekijk bijvoorbeeld het Oude Stadsplein, het middelpunt van de stad, dat maar liefst 9000m2 groot is. Vanuit daar kunt u een aantal bijzondere plekken bezoeken. Loop bijvoorbeeld richting de Praagse Burcht, het grootste burchtgebied ter wereld. U vindt er magische kastelen, kathedralen, paleizen en pleinen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de hoge Petřin uitkijktoren, een kopie van de Eiffeltoren. Deze is per trap, maar ook per lift te ‘beklimmen’.

Cultuurrijk Athene

Ook Athene is een heerlijke stad om te vertoeven in de herfst. Grote kans dat u daar nog temperaturen rond de 20 graden tegen komt. Wat u als eerste moet doen wanneer je in de stad komt? Een typisch Grieks koffietentje opzoeken en een espresso freddo bestellen, een echte koude Griekse koffie. Genieten maar! Vanaf daar loopt u richting de 156 meter hoge tafelberg Akropolis waar u het bijzondere Parthenon kunt bekijken. Vanaf de berg heeft u een indrukwekkend uitzicht over heel Athene en de achterliggende gebieden. Aan het eind van de middag begeeft u zich richting de wijk Plaza, een gezellig stuk stad waar voor toeristen en locals veel te doen is. Hier vindt u tientallen gezellige restaurantjes, leuke boetiekjes en wat kleine musea.

Bijzonder Barcelona

Ook Barcelona is een heerlijke herfstbestemming: waan je als een echte Spaanse of Spanjaard terwijl je door de straten van Barcelona loopt. De stad van Gaudi biedt veel voor de culturele liefhebber: geniet van het indrukwekkende Sagrada Familia of van het gekleurde Parc Guell. Voor een mooi uitzicht over de stad moet je ook absoluut bij laatstgenoemde zijn: je kunt hier uren toeven en alleen maar kijken, zo mooi is het. Tip: huur een e-bike of ga op stap met een lokale gids die u alle ins en outs kan vertellen van de stad. Op die manier leert u de stad echt goed kennen! Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd en sangria aan de boulevard bij het strand. En een bijkomend voordeel: vliegtickets Barcelona zijn, mede vanwege het grote aanbod, vrijwel het gehele jaar relatief voordelig.

Sprookjesachtig Lissabon

Lissabon is voor velen een echte verrassing: deze Portugese hoofdstad is anders dan andere hoofdsteden. Hier is van alles: water, dichtbij het strand, een rijke historie, prachtige uitkijkpunten, heerlijk eten en drinken en aardige mensen. Een bezoek aan Lissabon vergeet u niet snel! Ga met de welbekende trammetjes omhoog naar een mirador, oftewel een van de vele uitzichtpunten voor een goed beeld van de stad. Loop een plaatselijke bakkerij in en geniet van de heerlijkste pasteitjes met zoete vulling of met hartige vulling. Laat uw ogen afdwalen langs de typische Portugese huisjes in alle kleuren terwijl u alvast bedenkt waar u vanavond gaat eten. Vervelen in Lissabon zult u zich geen minuut.