Voldoende calcium en vitamine D in sojamelk?

Ik ben 67 jaar en heb osteoporose. Ik was benieuwd naar de werking van sojamelk. Bevat sojamelk voldoende calcium en vitamine D net als gewone melk?
Marijn
 
Per dag heb je 1000 mg calcium nodig. Door twee à drie glazen sojamelk te nemen kom je aan deze hoeveelheid. Vitamine D krijg je nauwelijks binnen via sojamelk. Je maakt het aan uit zonlicht en haalt het voor een deeltje uit voedingsmiddelen, zoals vette vis (zalm, haring en makreel). Alle vrouwen boven de 50 jaar krijgen het advies om dagelijks een supplement te nemen met 10 microgram vitamine D. Dit heeft te maken met de hoeveelheid die nodig is om te zorgen dat je botten stevig blijven en de spieren goed functioneren.
 
Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.