Welkom in het theater! MUSICALS en SHOWS in het seizoen 2008/2009

PlusOnline doet een greep uit de MUSICALS en SHOWS die komend seizoen te zien zullen zijn...

MUSICAL/SHOW

Kniertje gaat zingen!

Actrice/zangeres Ellen Pieters zal te zien zijn in de musical Op Hoop van Zegen als Kniertje. Kniertje is een door de wol geverfde vissersvrouw die al heel wat heeft meegemaakt.
Ellen Pieters:
'Bijzonder voor mij, omdat ik nog nooit in een klassieker heb gespeeld. Dit is een uitdaging! Op Hoop van Zegen is natuurlijk al vaak uitgevoerd als een toneelstuk en vergelijkingen met vorige vertolkingen van Kniertje zijn onvermijdelijk. Dat moet ik gewoon accepteren. Heel bijzonder én leuk is nu wel dat het stuk op muziek van Tom Bakker gespeeld wordt en dat Kniertje gaat zingen.'

Musicalfans kunnen dit seizoen bij nog veel meer producties hun hart ophalen. Voor de Nederlandse versie van The Sound of Music moet u naar het Efteling Theater (vanaf 17 september).

Verder kunt u her en der naar Sunset Boulevard Met Simone Kleinsma en Pia Douwes (vanaf 20 september);

Hera, de goddelijke musical
met Arjan Ederveen en Loes Luca (vanaf 24 september)

Cabaret
met Ellen Evers en Johnny Kraaijkamp (vanaf 28 september)

Anatevka
met Henk Poort en Doris Baaten (vanaf 12 december)

Man van La Mancha
met Peter Faber (vanaf 21 december)

Brandende Liefde
met Daniël Boissevain en Catherine Ten Bruggencate (vanaf 12 februari).

Terug van weggeweest: Piaf de Musical met Liesbeth List (vanaf 11 oktober).

Wat internationale shows betreft verwelkomen we Holiday on Ice met meer dan vijftig topschaatsers uit vijftien landen in de voorstelling Mystery (vanaf 15 oktober).

Het Australian Dance Theatre mixt in Giselle klassiek ballet met moderne dans, acrobatiek, vechtsport en yoga, videobeelden en lichteffecten.
Ulrike Quade komt in The Wall met magisch-realistisch beeldend theater waarin poppen een grote rol spelen (vanaf 11 november).

Bharati
is een mix van dans, muziek en Indiase traditie (vanaf 24 oktober).

Het Spaanse dansgezelschap Ibérica de Danza vermengt in Dalí-Picasso- Miró klassiek en modern ballet met flamenco en folk. Het decor bestaat uit projecties van de werken van deze schilders (vanaf 4 oktober).

Auteur 
  • rb, ec