De beste buikspieroefeningen

Van vetrol tot wasbordje

Getty Images

AbShaper en Abswing: zet de tv aan en allerlei fantastische buikspierproducten vliegen u om de oren. Volgens de reclame zorgen deze apparaten ervoor dat u binnenkort een wasbordje heeft. In slechts drie tot vijf minuten per dag. Makkie dus?

Volgens de reclame zorgen deze wonderlijke apparaten ervoor dat u binnenkort ook met een wasbordje rondloopt. In slechts drie tot vijf minuten per dag krijgt u namelijk al een platte, sexy, keiharde buik en een slanke taille. Makkie dus!

Onmogelijk

Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Afslanken zonder uzelf uit te hongeren of uren achtereen te zweten op een loopband. Soms hoeft u zelfs alleen maar een heupgordel om te doen of met elektrodes aan de gang te gaan en kunt u zelf gewoon op de bank blijven hangen.

Gebruikers komen er echter vaak al snel achter dat uw buik er net zo gemakkelijk over denkt en ook gewoon blijft hangen. Het is namelijk onmogelijk om alleen uw buik dunner te laten worden. Als u afslankt verdwijnt het vet namelijk overal, waarbij het meeste verdwijnt waar het meeste zit.

Hoe krijgt u dan wel een wasbordje?

Om doeltreffend af te slanken en een platte buik te creëren is meer nodig dan vijf minuten trainen per dag. Een verantwoord dieet met veel water, fruit en vezels, in combinatie met regelmatig en actief sporten, is dé manier om die strakke buik te krijgen.

Goede buikspiertraining levert bovendien niet alleen een bijdrage aan uw figuur, maar ook uw houding verbetert. Een sterke buik ontlast de onderrug en zorgt daarmee voor een betere lichaamshouding. Gewoon doen dus die buikspieroefeningen.

Aan de slag: buikspieroefening

Ga op uw rug liggen en houd uw onderrug licht hol. Plaats eventueel een opgerolde handdoek onder uw onderrug. Plaats uw handen bij de oren met uw ellebogen naar binnen wijzend. De meeste mensen vouwen hun handen achter hun hoofd en gaan aan hun hoofd trekken om zo hun rug van de grond te trekken. Maar zo hoort het natuurlijk niet.

Een basisregel is dat de handen elkaar niet aan mogen raken achter het hoofd. Het beste is de vingers aan de zijkanten van het hoofd te plaatsen en deze slechts als ondersteuning voor de nekspieren te gebruiken. Breng nu uw linkerschouder iets van de grond, waardoor uw elleboog naar binnen draait. Zonder aan uw hoofd te trekken of naar voren te bewegen. Herhaal deze oefening met je rechterschouder.

Ab-Roller

Met de Ab-Roller kunt u een meer gecontroleerde buikspiertraining uitvoeren. Deze oefening heeft hetzelfde effect als bovenstaande oefening, alleen wordt uw nek hierbij ondersteund. Neem plaats in de Ab-Roller, bij voorkeur op een zachte, maar wel stevige ondergrond. Zet uw voeten op de grond, uw knieën zijn gebogen. Zet van beide handen uw vingertoppen aan de bovenste stang.

Maak langzaam een korte voorwaartse beweging en beweeg langzaam weer terug. Houdt hierbij spanning op de buikspieren en ga dus niet helemaal terug in ruststand. Herhaal dit een aantal keren. Als u naar boven gaat ademt u uit, als u naar beneden gaat ademt u in.

Leg lift

Ga op uw rug liggen en houd de onderrug licht hol. Plaats eventueel een opgerolde handdoek onder uw onderrug. Hef de benen tegelijk een klein stukje omhoog. Benen laten zakken en herhalen. Probeer de grond niet meer aan te raken.

Auteur