Net getest: Slim Belly

Plaatselijk afslanken op je buik

Getty Images

Een nieuw jaar, een nieuwe buik! Slim Belly belooft u een platte buik in een maand. Redacteur Chantal probeerde het uit.

Plaatselijk afslanken bestaat niet, zeggen deskundigen. Het is in elk geval nooit bewezen. Toch beweert Slim Belly het tegendeel. Met deze opblaasbare band om je buik zou u binnen een maand minimaal 8,8 cm buikomvang verliezen in 4 weken. Zelf heb ik eigenlijk niet zo veel te klagen, ik heb een normaal postuur. De meeste broeken die ik heb zitten prima om mijn benen en billen. Alleen die bovenste knoop, die krijg ik maar moeilijk dicht.

Wat is het níet?

Slim Belly is niet te koop bij een internetwinkel, u kunt het niet thuis gebruiken en u moet er wél wat voor doen! Het is dus geen wonderband die u omdoet en die al het werk voor u doet.

Om te kijken hoe het wel werkt, ging ik hem uitproberen bij Slim Body Centre in Amersfoort. Deze sportschool heeft zich gespecialiseerd in de Slim Belly; er staan alleen apparaten waarop je de Slim Belly kunt gebruiken. Personal coach Fred Vulhop begeleidt me vier weken lang.

Wat moet u doen?

Voor ik ga sporten doet Vulhop een brede kunststof band met luchtkamers strak om mijn buik die aan de achterkant sluit met klittenband. Aan de voorkant zitten ventieltjes, zoiets als ook op een fietsband zit.

Dan kan ik kiezen welke work-out ik ga doen. Ik kan kiezen uit de loopband, crosstrainer of hometrainer. Aan elk van deze apparaten zit een kastje met daaraan twee slangetjes die u aan de ventieltjes op uw buik maakt. Terwijl u sport, blaast de band om uw buik zich de hele tijd op en loopt hij weer leeg.

Hoe werkt het?

Doordat de band zich de hele tijd opblaast en slinkt, wordt uw buikvet gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en waar doorbloeding is, is vetverbranding. Tenminste, dat is het idee. Mijn buik is inderdaad lekker warm na het sporten, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn bovenbenen waar het vet nog steeds koud aanvoelt. Klinkt op zich logisch, dat van die verbranding.

Om de verbranding optimaal te laten werken moet u op een gemiddeld tempo trainen. Hiervoor moet u een hartsnelheid halen van 180 minus uw leeftijd. Voor mij betekent dit een hartslag van 150, wat gelijk staat aan een ferme wandelpas of redelijk hard fietsen. Een gemiddelde training duurt zo'n 40 minuten.

Hoe voelt het?

Het is wel even wennen om cardio-oefeningen te doen terwijl er een band strak om de buik zit. Bij het fietsen prikt hij soms wat in de ribben en van schrik vergeet ik af en toe om goed diep te ademen. Gelukkig went het snel.

Te snel misschien, want ik vind het algauw niet meer zo bijzonder. En daarmee zakt mijn motivatie ook wat weg. Liefst wandel en fiets ik buiten, of ik sta in wat verloren halfuurtjes wat pilates te doen in mijn huiskamer. Ik vind het best zwaar om drie keer per week tijd vrij te maken om mezelf naar de sportschool te slepen. Cardiotraining vind ik ook niet echt leuk. Mijn mede-buiktrainers vijzelen de sfeer wel op en u kunt ook televisie kijken op het cardio-apparaat. Maar er zijn momenten waarop blij ben dat ik maar vier weken lang zo intensief hoef te trainen.

En? Is er resultaat?

Ik mag niet klagen. Sowieso heb ik een normaal gezond gewicht, dus veel hoor ik niet af te vallen. Het leek me dus eigenlijk stug dat ik in vier weken centimeters zou verliezen. Maar toch! Ik ben 1,8 kilo afgevallen, boven mijn navel meet ik 4,5 centimeter minder, onder mijn navel 3 centimeter (samen 7,5 centimeter). Heel wat, vond ik. "Ohoo!", zei mijn collega, "Je hebt echt al minder belly!"

Maar Vulhop werd er niet echt blij van. Gemiddeld vallen deelnemers minimaal 2,3 kilo af en verliezen ze gemiddeld minimaal 8,8 centimeter omvang. Daar stak mijn resultaat erg magertjes tegen af. En ik bleek ook echt een uitzondering.

De heren en dames om mij heen verloren kilo's en centimeters ineens. Toegegeven; velen hadden ook wel wat meer te verliezen dan ik, dus in verhouding vond ik dat ik het best goed deed. Én, als u gaat sporten, krijgt u ook meer honger! Dus moet u ook op uw eetgewoontes blijven letten. Eerlijk gezegd heb ik deze weken wel wat vaker de trommel met zoutjes gezien dan normaal...

Conclusie?

Slim Belly werkt! Maar waarom blijft wat onduidelijk. Sporten helpt u afvallen, dus iedereen die ineens drie keer in de week naar de sportschool gaat zal afvallen. Mijn mede-sporters gingen ook flink lijnen, wat de resultaten natuurlijk nog een boost geeft. En als u afvalt, valt u ook af op uw buik. Maar goed, of het nu linksom of rechtsom werkt: de sportschool staat vol met mensen die normaal gesproken bewegen niet echt leuk vinden.

Zelf was ik al vrij actief, deze andere activiteiten heb ik ingeruild voor Slim Belly, ik heb meer gesnackt dan normaal en toch resultaat! Ik kan dus niet anders dan positief zijn over de werking van de Slim Belly. Om te voorkomen dat ik weer centimeters erbij krijg, moet ik eigenlijk elke week nog een keertje Slim Belly-en. En daar zit voor mij de crux. Ik maak liever een mooie (sneeuw)wandeling. Ook al sluit mijn broek dan niet zo goed.

Meer informatie

Slim Belly wordt aangeboden in verschillende sportscholen onder andere in Slim Body Centre Amersfoort: www.slimbodycentre.com.