Mijn verhaal: ‘Mijn mond viel open toen ik zijn villa zag’

Verbazing
Getty Images

Als ik met één ding niet bezig was toen ik begon te daten, was het wel met de portemonnee van een even-tuele toekomstige liefde. Ik heb een eigen kapsalon en kan prima voor mezelf zorgen. Dat doe ik al mijn hele leven, daar heb ik geen partner voor nodig.

Op Plusonline.nl bieden we iedereen de kans gratis kennis te maken met Plus Magazine. Hét maandblad bomvol informatie en inspiratie. Maar deze artikelen, dossiers en columns maken kost veel tijd en geld. Wilt u meer? Overweeg dan ook een abonnement op Plus Magazine.

Om privacyredenen is de naam van de betrokkene gefingeerd.

Jolanda (62): Nee, waar ik me druk over maakte, was of ik na tien jaar alleen zijn, nog wel verliefd kon worden. En of een man mij nog aantrekkelijk zou vinden. Dirk was mijn vijfde date. Het klikte meteen tussen ons. Een uur koffiedrinken werd een etentje, we raakten niet uitgepraat. Vanaf die eerste ontmoeting belden we dagelijks en we werden tot over onze oren verliefd. Wat een cadeau, als je bijna 60 bent!

Hoe bemiddeld Dirk was, ontdekte ik pas toen ik na twee maanden voor het eerst bij hem thuiskwam. Hij is namelijk allesbehalve een opschepper, bovendien was hij alert op vrouwen die vooral in zijn geld geïnteresseerd zijn. Mijn mond viel open toen ik zijn villa zag. Het zwembad in de tuin. De oldtimers in zijn garage. Prachtig, natuurlijk. Tegelijkertijd gaf het mij een onzeker gevoel. Ik voelde me opeens erg klein, als kapster met een eenvoudig appartement. 

Inmiddels zijn Dirk en ik drie jaar samen. We voelen ons ziels-verwanten en houden heel veel van elkaar. Ik wil hem nooit meer kwijt. Maar zijn financiële positie blijf ik ingewikkeld vinden. Aan de ene kant, daar zal ik niet om liegen, is het hartstikke fijn. Ik ben bij hem gaan wonen en zo’n mooi en luxe huis, daar kun je best aan wennen. Ik geniet van onze reizen naar bestemmingen waar ik vroeger alleen maar van kon dromen. En dat ik tegenwoordig geen vijf dagen werk maar slechts drie dagen, is na een leven lang buffelen erg welkom. Toch: in een hutje op de hei was ik óók gelukkig geweest met Dirk. En dan had ik tenminste niet al die scheve ogen om me heen gehad. Tot mijn spijt ben ik een aantal vriendinnen verloren sinds ik met Dirk samen ben. Ze gingen zich afgunstig gedragen. Maakten ‘grapjes’ over dat een weekendje naar een B&B opeens te min voor mij zou zijn. Of ze verwachtten dat ik alles zou betalen tijdens een uitje. Alsof ik met een creditcard van Dirk op zak loop; dat is helemaal niet zo. En degene die een valse opmerking maakte over Dirks buik en zei dat ze wel begreep waarom ik daar geen punt van maakte, heeft me diep gekwetst.

Ook Dirks kinderen zijn niet onverdeeld aardig. Ze praten neerbuigend over mijn werk en dat doet pijn, want ik ben altijd trots geweest op mijn eigen zaak. Dat Dirk bezig is om te regelen dat ik niet direct zijn huis uit hoef als hem iets overkomt, zal bij hen ongetwijfeld ook niet in goede aarde vallen, mocht het zover komen. Hij heeft respect voor wie ik ben en wat ik doe en we hebben niets dan plezier met elkaar. En dat is precies hoe het moet zijn.”

Uw verhaal in Plus?

Loopt u rond met iets wat grote indruk op u heeft gemaakt? Deel het met andere Pluslezers; dat mag ook anoniem. Schrijf naar redactie@plusmagazine.nl of naar Redactie Plus Magazine, Postbus 22693, 1100 DD Amsterdam o.v.v. ‘Mijn verhaal’.

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.