Rijst met korianderchili

Getty Images

Een snel gerecht, gebaseerd op de Mexicaanse keuken.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst
1 ui
1 Spaanse peper
1 groene of gele paprika
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
1 eetlepel olie
150 gram Mexico melange, diepvries
½ blik tomatenblokjes zonder zout
½ komkommer
½ bosje koriander
1 teentje knoflook
50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de peper en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en het pepertje fijn.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de paprika en het pepertje mee.
  6. Voeg de de kidneybonen, de Mexico melange en de tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  7. Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
  8. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  9. Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
  10. Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
  11. Geef de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus bij de rijst.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze pittige paddenstoelsoep.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                           605 kcal
Eiwit                                                25 gram
Koolhydraten                                95 gram
Waarvan suikers                          10 gram
Vet                                                    10 gram
Waarvan verzadigd vet                2 gram
Vezels                                              20 gram
Zout                                              < 0.1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum