Bindweefselmassage en deep tissue massage

Krachtige massages

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide krachtige massages. De ene massage wordt toegepast op de bindweefsellaag en bij de andere worden de spieren juist stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Bindweefselmassage
Bindweefsel wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulitis en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt uw huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven.

De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker u bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan uw lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als u een kwalitatief goede massage hebt gehad, voelt u zich na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor uw gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer uw spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet u heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Auteur 
  • Redactie