Ik heb minder zin in seks met mijn vrouw, wat nu?

relatie-seks
Getty Images

Ik ben een man van 41 en ben nu 11 jaar samen met mijn vrouw van 39. Samen hebben we drie kinderen van 4, 6 en 8 jaar. We houden zielsveel van elkaar en zouden niet zonder elkaar kunnen. Door de komst van onze kinderen is ons seksleven wat beperkter geworden, maar dat is begrijpelijk. Toch vrijen we nog iedere zondag met elkaar en af en toe zelfs twee keer per weekend. Prima seksleven voor een jong gezin, zou je zeggen.

Toch heb ik sinds kort veel moeite om een erectie te krijgen. Voor die tijd begon mijn penis al stijf te raken wanneer mijn vrouw al haar kleren uittrok en lekker tegen me aan kwam liggen. Nu mag ik haar tijdens het voorspel nauwelijks tot niet meer aanraken op haar intieme plekjes. Haar borsten en vagina zijn tijdens het voorspel al lange tijd verboden terrein. Dat vind ik heel jammer want door haar daar te strelen en te vingeren raak ik zelf altijd juist opgewonden.

Zou het kunnen dat ik door het gemis van deze prikkels mijn zin in seks met haar langzaam kwijtraak? Ik voel me hier best naar over, want ik hou ontzettend veel van haar maar seks is voor mij veel meer dan alleen penetreren.

Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Beste meneer,

Ik denk dat het minder zin hebben in seks en het verlies van de erectie inderdaad te maken kan hebben met de manier waarop de seks nu gaat. Je wordt geremd in je opwinding omdat je haar niet overal mag strelen, aanraken en stimuleren. Ik ben benieuwd hoe je vrouw de seksuele relatie beleeft.

Ik zie dit probleem regelmatig in mijn praktijk. De meeste mannen voelen zich hierdoor afgewezen omdat ze zich niet gewild of begeerd voelen.

Ik zou dit probleem met je vrouw bespreken. Je kunt haar vertellen dat seks om meer gaat dan alleen de penetratie. Dat het ook om de verbinding met haar gaat en dat je dat nu mist.

Succes!

Henriette Schoones
Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.