Dit zegt uw slaaphouding over u

Slaapt u koninklijk of foetaal

De één slaapt het best op zijn buik, de ander zweert bij slapen op zijn zij. Sommige mensen geloven dat dit niet voor niks is, maar dat uw slaaphouding iets zegt over uw persoonlijkheid.

En als u met zo'n tweeën slaapt, zou de manier waarop u in bed ligt zelfs een afspiegeling zijn van uw relatie. Lees hier wat de betekenis is van de verschillende slaaphoudingen.

Foetus

U ligt op uw zij. Als een foetus in de baarmoeder probeert u in elkaar gedoken uw romp en gezicht te beschermen. Ook al komt u op anderen soms kordaat over, van binnen bent u gevoelig, verlegen en onzeker. Voor u geldt ruwe bolster, blanke pit. Bent u ergens bang voor?
 

Semi-foetaal

De populairste slaaphouding: ongeveer 50 procent van de mensen slaapt op deze manier. U ligt op uw zij met uw benen gedeeltelijk opgetrokken. De semi-foetale houding biedt warmte en bescherming, maar tegelijkertijd ook beweeglijkheid. Deze balans weerspiegelt uw dagelijks functioneren. U bent evenwichtig, zelfverzekerd, sociaal en emotioneel stabiel.
 

Koninklijk

Hierbij slaapt u op uw rug. Deze mensen zijn zeker, hebben veel zelfvertrouwen en een sterk karakter. Ze accepteren wat het leven hun brengt. Ze staan constant open om te ontvangen én te geven.
 

Soldaat

U slaapt op de rug met uw armen langs uw lichaam. U bent rustig en gereserveerd. U houdt niet van poppenkast en stelt hoge eisen aan uzelf en anderen.

 

Vrije val

Hierbij slaapt u op uw buik, met uw armen op het kussen en uw hoofd zijwaarts. U probeert zoveel mogelijk in contact te blijven met uw omgeving. U houdt van gezelschap. Vanwege uw gebrek aan zelfvertrouwen en nervositeit heeft u graag de touwtjes in handen. Dit kan leiden tot perfectionisme en faalangst. U krijgt liever geen kritiek en heeft een hekel aan extreme situaties.
 

Zeester

U ligt op uw rug met uw armen op het kussen. Deze slaaphouding geeft aan dat u een open kijk op de buitenwereld heeft. U heeft in uw hart plaats voor iedereen en luistert graag naar mensen. U maakt gemakkelijk vrienden, maar wilt niet teveel in de belangstelling staan.

 

Houtblok

U ligt kaarsrecht in bed: zijwaarts met uw armen langs uw lichaam. U treedt anderen onbevangen en onbevreesd tegemoet. U bevindt zich graag in gezelschap. Verder bent u goed van vertrouwen, waardoor u soms wordt opgelicht.

 

Hunkeraar

U slaapt op uw zij met beide armen vooruit. In uw slaap wilt u als het ware iets of iemand vastpakken. Wat is uw verlangen? U staat open voor anderen, maar kunt ook cynisch en wantrouwend zijn. Op eenmaal genomen beslissingen komt u zelden terug.

 

Slapen met uw partner

Er zijn ook verschillende duo-slaaphoudingen: slaaphoudingen die u samen met uw partner aanneemt. Wat zeggen de verschillende houdingen over uw relatie?

 

Lepeltje-lepeltje

Bij deze slaaphouding staat geborgenheid en saamhorigheid centraal in uw relatie. U richt zich op elkaar en bent emotioneel sterk verbonden.

 

Omstrengeling

Hierbij zijn de lichamen naar elkaar toe gericht, waardoor u makkelijk persoonlijk contact maakt. De emotionele intimiteit is hoog in uw relatie. U bent close, vertrouwt elkaar en kent elkaars diepste geheimen.

 

Zenhouding (bil aan bil)

U bent zich er zeer bewust van dat uw partner dichtbij is. Tegelijkertijd waarborgt u uw eigen identiteit en heeft u ook behoefte aan privacy. Er is zowel onafhankelijkheid als verbondenheid in uw relatie.

 

Ondersteunend

De ene partner ligt op de rug en ondersteunt de ander, die op zijn zij ligt. Uw relatie kenmerkt zich door deze koesterende, troostende houding. Deze slaaphouding geeft een groot vertrouwen en diepe betrokkenheid weer.

 

Tegenpolen

U ligt beiden in een totaal andere slaaphouding. Uw lichaamstaal en persoonlijkheid zijn behoorlijk verschillend. Botsende karakters en verschillende behoeftes kunnen veel ruzie veroorzaken. Als u allebei een beetje toegeeft, kunt u elkaar juist gaan aanvullen.

9 Comments

Door Mies (niet gecontroleerd) op zo, 9-6-2019 - 11:18

Ik lig wisselend, m,aar draai de ganse nacht. Ben een erg onrustige slaper.

Door Adri (niet gecontroleerd) op vr, 24-5-2019 - 10:24

Ik vind het grote kolder en pure onzin wat hier beschreven wordt over je slaaphouding.

Door Marcellus (niet gecontroleerd) op vr, 24-5-2019 - 09:08

Boven de dertig blijken de nekspieren korter te worden (in elk geval bij de man). Hierdoor is slapen op de buik geen plezierige onderneming omdat er (te) veel spanning op de nek komt. Ik heb 32 jaar op mijn buik geslapen, maar nu lukt het voor geen 5 minuten...:-).

Door maartje (niet gecontroleerd) op vr, 24-5-2019 - 05:24

Dat maakt zeker niet uit. Ik heb zelf 8 uur slaap nodig, slaap haast direct in en wordt nooit wakker tussendoor maar draai volgens mijn partner nogal geregeld om. Ik slaap in op de rechter zij.

Door J.A.C. van den ... (niet gecontroleerd) op do, 23-5-2019 - 23:41

Bovenstaand schijnt te kloppen, maar dit wordt in grote mate bepaald door het matras waar men op slaapt èn persoonlijke voorkeur. De ene persoon wil zacht liggen (Tempur of de zgn.traagschuimlaag of latex, waardoor er geen knelpunten optreden,de andere houdt van stevig.Zelfs per land is dit verschillend.

Door Emma duyf (niet gecontroleerd) op do, 23-5-2019 - 22:22

Ik draai hooguit 3/4 x om hoor dus hoe je bij die 60 x komt ??

Door Gerda (niet gecontroleerd) op do, 23-5-2019 - 21:57

Buik

Door Eltjo Benedick (niet gecontroleerd) op do, 23-5-2019 - 19:44

en dan te bedenken dat de gemiddelde mens tot wel 60 maal omdraait. M.a.w. op de slaaphouding is geen peil te trekken.

Door Eltjo Benedick (niet gecontroleerd) op do, 7-3-2019 - 18:55

in principe maakt het niet uit in welke houding iemand in slaap valt, uitgaande van het feit dat de mens gemiddeld 60 keer per nacht draait.