Wat doe ik aan geblokkeerde gewrichten?

Twee jaar geleden kreeg ik, vrouw van 53, last van 'geblokkeerde gewrichten', waarschijnlijk veroorzaakt door een virusinfectie. Ik heb nu nog last van prikkelende armen en handen. De huisarts reageert laconiek, maar ik slaap steeds slechter. Wat kan ik doen tegen dit vervelende gevoel?
Vrouw (53)

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma

Wat het voor aandoening is (geweest) weet ik niet. Het is duidelijk dat u er onzeker van wordt en er slecht van slaapt. Dat kan zo ver gaan dat u er depressief van wordt. Ik zou u aanraden met uw huisarts een plan op te stellen en te kijken wat er mogelijk is aan onderzoek. Dat kan betekenen dat u een consult bij een neuroloog aanvraagt met al het onderzoek dat daaruit voortvloeit, maar ook dat er een moment komt dat u zegt: nu moet ik accepteren dat er geen behandelbare oorzaak kan worden gevonden. Dan kunt u zich richten op het verder leven met de klachten, eventueel met hulp van een psycholoog. Veel grote ziekenhuizen hebben een poli voor onverklaarde klachten waar deze aanpak wordt gevolgd.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!

6 Comments

Door Els (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 21:54

Mijn advies voor deze mevrouw is om eens aan body stress release te denken. Kan heel goed icm manuele therapie. Even googlen op een therapeut in de buurt en gaan. Ik kan het iedereen aanraden die pijn heeft.

Door Henny (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 18:22

De hier onderstaande vier aanbevelingen komen nogal zweverig over, kent u deze vrouw heeft u ze al onderzocht zoals haar ongeïnteresseerde huisarts ( wat een rare kwibus ).Het enige juiste antwoordt geeft Joris Bartstra, oorzaak gevolg ( indien mogelijk ) en behandelen. En de vrouw serieus nemen dat is misschien wel het belangrijkste.

Door Mijndert Wingel... (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 16:00

Ik vraag mij af wat voor medicatie mevrouw gebruikt!
want sommige middelen zijn erger dan de kwaal. Zo zijn bijvoorbeeld Vastines ( cholesterol verlagende middelen) veelal de veroorzakers. Ik zou adviseren laat deze rommel staan (Lees eens een artikel over de leugens van cholesterol verlagers) en ga een weerstand verhogend middel gebruiken zoals
Catsclaw of Echinacea van Vogel

Door Wim Wildeman (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 10:27

Is deze mevrouw weleens bij een manueel therapeut geweest?
Een gecombineerd onderzoek naar myofascialepijn / manueel therapie is een optie.
Regelmatig heb ik deze klachten gezien als manueel therapeut.

Door marry (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 10:23

zoek een goede docent in het chinees bewegen zoals chi gong of thi chi. elke dag een paar oefeningen en je gaat je steeds beter voelen.

Door Edje de Groot, (niet gecontroleerd) op zo, 28-12-2014 - 10:02

Misschien kan deze mevrouw met de geblokkeerde gewrichten een paar sessies voetreflexzonetherapie nemen.
Ik heb daar hele goede resultaten mee en door deze therapie ga je ook weer beter slapen.