Tips om buiten te sporten

Hardlopen, wielrennen of skeeleren?

De dagen worden langer en de lente is na een hele lange winter eindelijk in zicht. Nu alleen de temperatuur nog wat omhoog en dan kan er weer buiten gesport worden. Gaat u hardlopen of mountainbiken? Of haalt u toch weer de skeelers van zolder? We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet!

Hardlopen

Het grote voordeel van hardlopen is dat u het altijd en overal kunt doen. En ook niet onbelangrijk, wanneer het u uitkomt. U hoeft er niet voor te zorgen dat u om half acht precies bij de sportschool bent om op tijd te zijn voor de start van bijvoorbeeld de bodyshape- of zumbales. Bovendien is het niet duur. Al is het wel belangrijk om een paar goede hardloopschoenen aan te schaffen. Zo voorkomt u blessures. Gebruik een hardloopschema om het rustig op te bouwen!

Wielrennen

Krijgt u toch te veel last van je knieën door het hardlopen? Of vindt u het gewoon niet leuk? Misschien dat wielrennen dan beter bij u past. Met wielrennen traint u uw hele lichaam en ook uw uithoudingsvermogen. De eerste trainingen kunt u het beste rustig aan doen, vooral als u al een tijd niet gesport hebt. In het begin is het belangrijk om een basisconditie op te bouwen. De snelheid waarmee u rijdt, maakt niet zoveel uit. De eerste paar keer kunt u het beste op een vlak parcours trainen. Als uw conditie wat beter is, kunt u het zwaarder voor uzelf maken door langere afstanden te gaan rijden en wat meer heuvels. Doe voor de veiligheid altijd een helm op met wielrennen.

Mountainbiken

Fietst u liever door de bossen dan over het vlakke asfalt? Dan is mountainbiken een sport voor u! Let er wel op dat u niet zomaar in alle bossen mag fietsen. Er zijn speciale parcoursen waarop u met uw mountainbike mag crossen. Doe ook met mountainbiken altijd een helm op.

Skeeleren

Met skeeleren kunt u goed aan uw conditie werken. Skeeleren is namelijk erg goed voor uw uithoudingsvermogen. U oefent vooral je bovenbenen en bilspieren. Maar om balans te houden, zijn uw buik- en rugspieren ook van groot belang. Alle ingrediënten voor een strak lichaam dus.

Bootcamp

Een trend die terug is van weg geweest is de bootcamp. Bootcamp is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Het bestaat onder meer uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen, en dat het liefst in de buitenlucht. Met de training bouwt u conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op.

Wandelen

Wilt u het liever wat rustiger aan doen? Ook wandelen is heel goed en gezond. Recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat slenteren beter voor u is dan een uur intensief sporten. De onderzoekers ontdekten dat laagintensief, alledaags bewegen een veel positiever effect op risicofactoren voor suikerziekte en hart- en vaatziekten heeft dan één uur per dag sporten. Wel met als voorwaarde dat het calorieverbruik bij beide vormen ongeveer aan elkaar gelijk is.

Trefwoorden:

6 Comments

Door M. Vonk (niet gecontroleerd) op ma, 28-4-2014 - 16:26

Plus wordt het meest gelezen door senioren. U schrijft dat bewegen in de vorm van: hardlopen, skeeleren, wielrennen en bootcamps goed voor ons zou zijn. Ik mis bijvoorbeeld Nordic walking: dat is goed voor ouderen.
vriendelijke groet.

Door jamja (niet gecontroleerd) op ma, 28-4-2014 - 11:20

ik kan de pagina Recent onderzoek die bij Wandelen staat niet openen. Hoe komt dat?

Door hebro (niet gecontroleerd) op zo, 27-4-2014 - 13:42

Wat denkt u van Jeu de Boules?

Door josé vossen (niet gecontroleerd) op zo, 27-4-2014 - 13:33

Kan de site recent wandelen niet bereiken.

Door Margaux (niet gecontroleerd) op zo, 27-4-2014 - 11:02

Ik ook niet, zal foutje in de website zijn. Zullen ze ongetwijfeld na dit weekend herstellen.

Door Antonio di Temp... (niet gecontroleerd) op zo, 27-4-2014 - 09:46

Ik zou het zo fijn eens vinden dat jullie wat meer aandacht aan het autopetten of kickbiken gaan besteden. Ik die dat nu al 5 jaar. En hoop dat dat nu eens een hype zou gaan worden. Mijn vriendin en ik gaan deze zomer als eerste (volgens t Jacobs genootschap ) naar Santiago de Conpostella toe. Mocht u wat info willen 0615552684