Stelling: Als het gratis wordt, zou ik vaker met het openbaar vervoer reizen

Trein reizen
Getty Images

In de provincie Utrecht kunnen mensen vanaf 66 jaar met een laag inkomen een gratis abonnement voor het openbaar vervoer krijgen. Het is een proef die is bedoeld voor senioren die niet meer dan 17.700 euro per jaar te besteden hebben.

Reizen is duur. Een klein budget is daarom voor veel mensen een groot obstakel om het huis uit te gaan. Maar met gratis openbaar vervoer speelt dat opeens niet meer. Dan wordt op pad gaan een makkie. Gratis OV maakt het leven leuker en helpt om verpieteren achter de geraniums te voorkomen.

De 66-plussers kunnen in de hele provincie Utrecht gebruikmaken van de bus, tram en lokale voorzieningen zoals de buurtbus. De proef loopt tot 9 december 2023. Hoe is dit voor u? Zou u vaker de bus, tram, buurtbus of metro pakken als het gratis is?

Stelling: als het gratis wordt, reis ik vaker met het openbaar vervoer

Keuzen
Auteur 
  • Lenny Langerveld 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Ik lees hier niet of het ook de trein betreft.
Zo niet dan zou het voor mij niet interessant zijn. Nu doe ik het meeste op de fiets. Voor de langere afstanden heb ik nog een autootje.

Het zou mooi zijn als dit voor iedereen zou kunnen. Dan laten meer mensen de auto staan.

landelijk in voeren voor alle AOW'ers
inkomens onafhankelijk van inkomen.
misschien met kleine inhouding op de AOW .
op vrijwillige basis.

Mijn vrouw heef MS , dus openbaar vervoer is voor haar geen optie

Iedereen heeft zo zijn of haar redenen en ideeën om met het openbaar te kunnen/willen reizen. M.i. is een goede en misschien voor de meeste mensen acceptabele manier om vaker met het openbaar vervoer te reizen, is een door de fiscus geïnde vaste maandelijkse bijdrage; dan is het voor iedereen mogelijk "gratis" te reizen. Autorijders besparen zo benzine/reparatiekosten en met z'n allen zijn we "goed" bezig voor het milieu.

Landelijk invoeren voor ALLE AOW - ers!

voor alle A O W mensen

ik heb nu nog een autootje omdat ik woon op een dorp in Limburg. Maar het is een oudje en wordt door beurten/reparaties eigenlijk te duur met m'n aow-tje.
Natuurlijk ga ik ook liever me het openbaar vervoer zodat ook ik m'n steentje bij kan dragen aan een schoner Nederland.
Ook zou ik vaker eens naar familie gaan die in het Noorden wonen. Zo'n eind rij ik zelf niet graag meer met de auto en ook in het donker rij ik liever niet meer.

Ouderen moeten gestimuleerd worden om het openbaar vervoer te gebruiken. Veiliger en kunnen langer zelfstandig reizen. En betaalbaar, hier in Nederland schandalig duur!

Stop allereerst met de marktwerking .Dan betrouwbaar o.v,De files zullen grotendeels vervallen.Bij gratis o.v. is iedereen blij en zeker de groene jongens.

Ik doe heel veel op de fiets, en als ik verder weg ga, dan kost het ov veel te veel (extra) tijd, of, bv na een concert, kom ik niet meer thuis.