Stelling: Ik vind het zonde van het geld om buiten de deur te eten

Restaurant
Getty Images

De omzet van de horecasector steeg vorig jaar met 13 procent. Restaurants en cafés moeten het daarbij vooral van jongeren hebben. Die besteden bijvoorbeeld veel meer geld aan dineren buiten de deur dan oudere generaties. Dat blijkt uit een onderzoek van de branchevereniging.

Vaker je stem laten horen in Plus Magazine? Meld je nu aan voor het Plus Panel >>

Twintigers en dertigers geven gemiddeld 2.200 euro per jaar uit aan etentjes in een restaurant, fastfoodzaak of eetcafé. Het is voor hen vrij normaal om met vrienden in een eetgelegenheid af te spreken als ze geen zin hebben om te koken. Het is het gemak dat telt, maar zo’n plek moet wél betaalbaar zijn. Zestigers en zeventigers besteden een veel lager bedrag aan maaltijden buiten de deur. 

Volgens de branchevereniging gemiddeld 485 euro per jaar. En áls ze uit eten gaan, zien ze dat vooral als iets bijzonders en een plezierig avondje uit. Hoe is dat voor u? Laat u het geld rollen in de restaurants of houdt u de hand op de knip?

Laat het ons weten. Scroll verder naar beneden om te reageren.

Stelling: Ik vind het zonde van het geld om buiten de deur te eten

Keuzen

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum
  • Gezondheidsraad

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

ga graag uit eten, maar niet vaker dan 1x per maand, moet wel een uitje zijn, vind ik, soms samen en soms met anderen, je mag jezelf best wel verwennen zo af en toe

Alleen tijdens een vakantie of als er iets te vieren valt.

Uit eten gaan is een uitje. Indien je niet meer zo goed naar andere uitjes kunt gaan ivm lichamelijke/geestelijke problemen, is dit fijn om te kunnen doen. Qua prijs kan je het zo duur maken als je wilt. Wij gaan liever twee keer naar gezellig eetcafé dan één keer naar duur statig restaurant.

Ga graag uit eten, Doe het heel veel. Dineren met mijn man en of vrienden, regelmatig lunchen. Vind dat niet zonde van mijn geld want ik geniet er erg van. Drankjes zijn vaak wel erg duur en parkeerkosten die steeds hoger worden komen er ook steeds vaker bij. Daarom vermijden wij de steden. Het is waar dat restaurants bijna geen groente serveren. Daarom bestel ik altijd extra groente en een salade bij. Ook dit maakt alles een stuk duurder. Ook valt mij op dat het vaak koud is in de restaurants. Er word bezuinigd op de stookkosten!
Dit maakt het in de winter niet aantrekkelijk om uit eten te gaan. je wil wel een beetje behaaglijk van je eten genieten. Soms hou ik zelfs mijn jas aan tijdens het diner. In die restaurants zien ze mij niet meer!

Wij gaan wel naar een cafetaria o.e.d. waar je meestal een goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Meestal vind ik het ook zonde. Manlief wil altijd warme groenten, zelden worden die geserveerd. En mijn eigen ossenhaasje vind ik wel zo lekker. En een stuk goedkoper. Bovendien kan ik dan lekker wijntje drinken als ik niet hoef te rijden

Ik vind het altijd erg gezellig om uit eten te gaan.
Met meerdere mensen of samen met mijn man.

Ik ben misschien kritisch, maar ik vind het vaak op een enorme teleurstelling uitdraaien, dat uit eten gaan. Of het eten is niet wat je ervan verwachtte, de bediening soms slecht of niet eens in je eigen taal. Je zit verkeerd, bij een tochtige deur of te dicht bij de toiletten. Dan weer moet je te lang wachten. Ik kan vaak niet de moeite nemen om in de auto te stappen en de hele exercitie te ondernemen. Ik kook liever thuis en naar onze zin. Met een liter drinken voor een paar cent.

Ik vind het juist zalig om in een restaurant te eten. Doe het ook graag en regelmatig, met famile of vrienden. En ik ben 67, ga vaak uit eten met iemand van 73.

Wij gaan regelmatig lunchen. Is goed betaalbaar,
Maar vooral de consumpties maken het duur: Koffie 3 euro,
Speciaal bier: 6,50 euro, Wijntje: 5,50 euro