Stelling: Zodra het weer kan, ga ik meteen naar het terras, de bioscoop of het museum

De terrassen, strandtenten, musea en bioscopen gaan waarschijnlijk weer open vanaf 1 juni. Dat maakte minister Rutte deze week tijdens een persconferentie bekend. Bent u van plan om er meteen gebruik van te maken zodra het weer kan?

Bij de versoepelingen van de coronamaatregelen gelden wel restricties. Zo blijft anderhalve meter afstand houden de norm. Verder geldt voor restaurants een beperking van maximaal 30 personen en alleen op reservering. Die beperking geldt ook voor bioscopen en theaters. Musea gaan ook weer open met kaartverkoop vooraf.

De reacties van burgers op de versoepelingen van de maatregelen zijn wisselend. De ene zegt niet te kunnen wachten weer het terras op te gaan, terwijl de ander liever nog even de kat uit de boom kijkt.

Hoe staat u hierin? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

50 Comments

Door Klazien van der Veen (niet gecontroleerd) op wo, 27-5-2020 - 10:48

waarschijnlijk te druk in het begin en je moet reserveren. Je kunt dus niet spontaan even een terrasje doen.

Door Joldert (niet gecontroleerd) op wo, 27-5-2020 - 09:14

We zullen heus wel eens een terrasje pakken maar niet meer of minder als anders. Let maar eens op wat de prijzen straks gaan doen. Mischien is het terrasje pikken straks wel gauw gedaan.

Door Harry U (niet gecontroleerd) op di, 26-5-2020 - 10:54

Het lijkt wel of een terras tot een heilige plaats wordt verheven. Voor corona meed ik al drukke plaatsen nu doe ik dat zeker. Een drankje in eigen tuin of balkon kan ook heel gezellig zijn. Voor onze voorouders was dát al een uitzonderlijke luxe, dus waarom laten wij ons wat aanpraten?!

Door lena (niet gecontroleerd) op di, 26-5-2020 - 02:45

Er is geen Immuniteit bij Corona

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 24-5-2020 - 00:52

Maak liever een mooie wandeling buiten met gepaste afstand met familie en vrienden. Is gratis bovendien. Waarom zou men het opzoeken? Na 3 drankjes houdt men in een café echt geen 1,5 m afstand meer. Als het zonodig moet..
60+ blijf thuis!

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 24-5-2020 - 00:47

Hoe moeilijk is het voor mensen om te beseffen dat het nog steeds onveilig is en blijft. Check het nieuws in Rijssen. En diezelfde ongeduldige mensen besmetten al die kwetsbare ouderen mn in verpleeghuizen...

Door Theo de boer (niet gecontroleerd) op za, 23-5-2020 - 07:11

Ons bioscoop abonnement hebben we niet opgezegd maar we kregen wel korting de afgelopen maanden. Mijn vrouw en ik kunnen niet wachten om weer naar de bioscoop te gaan.

Door tosca (niet gecontroleerd) op do, 21-5-2020 - 09:46

ik houd sowieso niet van drukke plaatsen en in het begin zal het toch erg druk worden, te druk voor mij

Door Jacqueline van ... (niet gecontroleerd) op wo, 20-5-2020 - 20:08

Als iets weer mag hoef je er niet meteen gebruik van te maken. Het virus is er nog.
Hetzelfde voor reizen.

Door Maria (niet gecontroleerd) op wo, 20-5-2020 - 08:16

Waarom zou ik? Kan toch zonder!