Hoe maak je paddenstoelenquiches?

Quiche
PuurGezond

Maak eens een keer 1 persoonsquiches! Lekker met eikenbladsla met stukjes peer en walnoot en een honing-mosterddressing.

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram kwark
  • 225 gram bloem
  • 6 eetlepels olie
  • mespunt gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 eieren
  • 2 lepels melk
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 4 quichevormpjes van 10 cm doorsnede

Bereiding

  • Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie, gedroogde tijm en een beetje zout.
  • Bekleed 4 kleine quichevormpjes met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodems.
  • Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin op laag vuur de knoflook tot deze begin te geuren.
  • Voeg de prei en de paddenstoelen toe en bak het al omscheppend ca. 10 minuten.
  • Maak op smaak met zout en peper. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. Draai het vuur onder het mengsel uit en laat het wat afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren los met de melk. Roer het eimengsel door het wat afgekoelde paddenstoelenmengsel en schep de kaas erdoor.
  • Doe het geheel in de quichevormpjes en strijk glad. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en bruin. Garneer eventueel met wat verse basilicum.

Dit is een recept van PuurGezond.nl

Auteur