Het sabbaticalproject

Sabbatical: 'even' er tussenuit. Veel mensen praten erover. Minder mensen doen het ook daadwerkelijk: hun dagelijkse leven een aantal maanden onderbreken om te doen 'wat ze werkelijk willen'. De boel de boel laten. Voor die reis, die buitenlandse carrière, of gewoon die rust.  
Auteur:
Annet Scheringa
Prijs:
€ 19,95
ISBN:
9058713954
Aantal pagina's:
159

Hoe aansprekelijk 'de boel de boel laten' ook klinkt, niet altijd durven mensen een sabbatical te ondernemen. Ze zien obstakels. Geld bijvoorbeeld. Of mogelijk onwillige werkgevers. Kinderen, of onzekere partners. Al lijken deze obstakels nog zo echt, de ware twijfels draaien volgens auteur Annet Scheringa om twee punten: lef en onzekerheid over de aanpak van een sabbatical.

Deze onzekerheden zijn deels gegrond. Het eerste wat duidelijk wordt in Het sabbaticalproject is dat een sabbatical geen tussendoortje is. De keuze om er voor langere tijd tussenuit te gaan, vergt denk- en voorbereidingstijd. Maar de boodschap van dit boek luidt niettemin: bijna altijd is een sabbatical wél mogelijk. Dat blijkt onder andere uit de aanstekelijke verhalen van negen sabbaticalgangers die Scheringa voor haar boek interviewde.  

Het sabbaticalproject is een praktisch en compleet handboek dat de onzekerheid over de aanpak van een sabbatical weg kan nemen. Scheringa helpt je door alle fasen heen. Ze laat je bedenken waarom je er nu werkelijk wel (of niet!) tussenuit wilt. Ze staat stil bij valkuilen, zoals het gesprek met de werkgever, de begroting, kinderen en ook: teleurstellingen tijdens de sabbatical. Ze geeft tientallen, uiteenlopende tips voor een gedegen voorbereiding. Maar bovenal moedigt ze je aan om je dromen te realiseren en te geloven in je onderneming.