Verken de nachtelijke hemel met Star Walk 2

Star Walk 2 is een fijne app om de nachtelijke hemel te verkennen: u hoeft alleen maar met de camera naar de hemel te wijzen! De app toont sterrenbeelden, planeten, asteroïden, kometen, sterrenstelsels en zelfs het internationale ruimtestation ISS.

Star Walk 2 – Guide to the Sky Day and Night, zoals de app voluit heet, heeft een hoop te bieden. In principe kun je de iPhone gewoon naar de hemel richten om sterren te kijken, maar je kan met augmented reality ook sterren op het beeld toveren, om ze nauwkeuriger uit te lijnen met wat jij in het echt ziet. Richt je op een sterrenbeeld, dan begint het scherm ook te glimmen, wat er erg cool uitziet.

Heb je een mooi sterrenbeeld in het vizier, dan kun je het beter bekijken door erop te tikken. Je kan de sterren dan van dichterbij in 3D bekijken en het beeld ronddraaien. Weet je meteen hoe Orion er van boven eigenlijk uitziet, of van opzij. Ook kun je 3D-renders bekijken van gaswolken van planeten.

Zoals gezegd kun je de telefoon de lucht in richten om sterren te bekijken, maar het is ook mogelijk om dat met veegbewegingen te doen. Met een tijd-functie bekijk je hoe de aarde ronddraait, en waar de sterren dan blijven. Zo check je hoe dat van invloed is in de manier waarop wij van de sterren vandaan draaien.

De app is beschikbaar voor Android en iOS. Ze is gratis met advertenties; tegen betaling verdwijnen de advertenties.