Consumentenbond: dit is de beste all-in-one provider

Getty Images

Bellen, internet en televisie. Steeds vaker nemen consumenten een all-in-one provider voor deze drie diensten tegelijkertijd. De beste is...

...KPN Glasvezel.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. KPN Glasvezel (kosten afhankelijk van snelheid) komt met de kwaliteit van de televisie als beste uit de bus. Ook met het gemiddelde voor internet, televisie en bellen staat KPN bovenaan, maar meet de kwaliteit van internet en telefonie zijn enkele andere providers iets beter. Alleen op het onderdeel 'Klantenservice' scoort KPN Glasvezel iets minder hoog, een 7,3. Freedom, zowel glasvezel als DSL komt op dit onderdeel met het testoordeel 8,7 als beste uit de bus.

Glasvezel

Iets meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft toegang tot internet via glasvezel. De komende jaren zal dat aantal flink toenemen. KPN is de grootste aanbieder van glasvezel. Waar glasvezel ligt, zal KPN in 2023 de koperlijn uitzetten. Veel consumenten moeten dan overstappen naar glasvezel-internet of naar de kabel van Ziggo of een andere kabelmaatschappij. Ziggo komt op kwaliteit van internet, televisie en telefonie iets minder goed uit de bus dan KPN glasvezel. Het glasvezelnetwerk van KPN is overigens ook toegankelijk voor andere providers.

Bron: Consumentenbond.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk