Disney+ nu gratis in Nederland beschikbaar

Na Netflix en Videoland betreedt een nieuwe speler de Nederlandse streamingmarkt: Disney+ is twee maanden voor de lancering in Nederland gratis te proberen.

Behalve de VS en Canada is Nederland uitverkoren als één van de weinige landen waar Disney+ vanaf 12 november beschikbaar komt. Maar nu blijken we zelfs het exclusieve testland te zijn: vanaf donderdag is Disney+ in Nederland gratis te proberen.

Op Disney+ verschijnen films van Disney en aangekochte bedrjiven Pixar, Marvel en LucasFilm. Een deel van die films is nu ook beschikbaar in de Nederlandse versie. Een aantal is ook in 4K kwaliteit aanwezig. Films kunnen net als op andere diensten ook gedownload worden.

Series

Disney+ krijgt vanaf 12 november ook een aantal zelf geproduceerde (tekenfilm)series, maar die zijn tijdens de testperiode niet beschikbaar. Ook komen er originele Disney+-films, zoals Lady en de Vagebond en een nieuwe versie van Home Alone.

Gebruikers kunnen zich aanmelden via de site van Disney+, en via de apps voor Android en voor iOS en de Apple TV. Disney+ heeft ook apps voor de PlayStation 4, de Xbox One en voor LG-tv's met webOS.

Bron: Disney+