Dit zijn handige apps voor het weer

Welke dag in welk seizoen het ook is: het weer blijft altijd een populair onderwerp. Voor de meest actuele weersinformatie kunt u tegenwoordig prima terecht op de tablet of smartphone.

WeerOnline (gratis)
U vindt ze in de iTunes store of in Google play.

Deze app is door iCulture verkozen tot beste weerapp van Nederland. De app kent een zeer uitgebreide regenradar met een regen-, motregen-, hagel, bliksem en sneeuwradar. Per locatie wordt ook een buienverwachting afgegeven. Hierdoor weet u precies wanneer het gaat regenen en hoeveel. Hij bevat verder veel grafiekjes, mooie overzichten en de rijkdom aan informatie. De app beschikt ook over regenradars voor België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Ook heeft hij widgets speciaal voor wintersporters.

Weer Pro (€1,79) Nederlandstalig of Weer (gratis maar met beperkingen en reclame)
U vindt ze in de iTunes store of in Google play.

Als u op alle tijden van de dag toegang wilt tot het weer in de buurt van uw locatie, dan is Weer Pro een geschikte app. Aan de hand van de GPS in uw mobiele apparaat wordt bepaald welk KNMI weerstation het dichtst in de buurt is. U ontvangt daarvan dan actuele informatie over zaken als temperatuur, vochtigheid en de windsnelheid. Daarnaast ziet u direct aan de hand van een kaart waar het geregend heeft, regent of gaat regenen. Ook leest u op de app een meerdaagse weersvoorspelling.

Buienradar (gratis) Nederlandstalig  Plus (€1,79) Advertentievrij
U vindt ze in de iTunes store of in Google play.

Buienradar is inmiddels een van de bekendste weersites. Vooral door de uitgebreide mogelijkheden om op kaarten van Nederland en Europa te bekijken waar allerlei typen buien zich bevinden of wanneer ze verwacht worden. Daarnaast zijn er ook overzichtelijke kaarten voor het weergeven van windsnelheden, luchtdruk en temperatuur. De app Buienradar biedt dezelfde overzichtelijke weerkaarten. Deze kaarten zijn weer te geven in gewone en -satellietmodus en te voorzien van voorkeurslocaties (bijvoorbeeld waar u woont en werkt).
Daarnaast biedt Buienradar ook voorzieningen als video’s over het weer, de weersverwachting en zelfs filenieuws.

AccuWeather (gratis met reclame of €2,69 zonder reclame) Nederlandstalig
U vindt ze in de iTunes store of in Google play.

Dit is een van de meest uitgebreide apps op het gebied van weer. AccuWeather biedt veel verschillende mogelijkheden om allerlei weersinformatie te bekijken, naast de standaard weersvoorzieningen. Zo is er de MinuteCast waarmee van minuut tot minuut weersvoorspellingen worden gegeven voor een precieze locatie, zoals een woonadres. Ook wordt het weer afgebeeld op kaarten voor de hele wereld en worden waarschuwingen voor extreem weer direct op het scherm van uw mobiele apparaat getoond, ook als u niet met de app bezig bent.
Handig is ook het weergeven van de temperatuur in de notificatiebalk van bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Op die manier weet u altijd hoe warm of koud het is in uw omgeving.

InstaWeather (gratis) Nederlandstalig Extra skins (€ 0,89)
U vindt ze in de iTunes store of in Google play.

Een buitenbeentje onder de weerapps. InstaWeather is een foto-app waarmee u zelfgemaakte foto’s van het weer op uw locatie kunt delen. De foto kan worden voorzien van een zogenaamde skin, waarmee hij fraai wordt aangekleed. Hierop is onder andere weersinformatie ter plaatse te zien, zoals de temperatuur en windsnelheid plus datum en tijd. Met InstaWeather maakt u op deze manier originele weerfoto’s voor uzelf die ook te delen zijn met anderen. Erg leuk onder andere voor vakantiefoto’s.

Trefwoorden: