Drie jaar gratis Netflix? Oplichterij!

Er is een nepmail in de omloop, die beweert dat je kans maakt op drie jaar gratis Netflix. Het phishingbericht is zogenaamd afkomstig van Happy Box. Zo herkent u hem.

'Hi! Gefeliciteerd! Jij bent een van de kanshebbers om gratis Netflix toegang te krijgen voor drie jaar!,' zo begint het mailtje op opgewekte toon. De tekst probeert je verder te verleiden om op een aantal links te klikken om snel te kijken 'of jij de geluksvogel bent'. Het mailtje zou afkomstig zijn van 'HappyBox'. Maar helaas is het allemaal nep. Hoe weten we dat?

  1. In de tekst gaat het over 'wij van HappyBox', maar de afzender is 'Flix and chill'. Als het bericht echt van een professioneel bedrijf zou zijn, stond de naam van het bedrijf ook in het afzenderveld.
  2. Niet alleen de naam van de afzender heeft niks met HappyBox te maken, maar ook het e-mailadres strookt er totaal niet mee. Als het checkt zie je 'contact @ enkoders . com'. Het 'echte' bedrijf Happy Box waarschuwt op zijn site ook dat er frauduleuze mails uit zijn naam in omloop zijn, en dat je moet oppassen voor alle 'HappyBox'-mail die niet komt van 'happy @ dehappybox . nl'.
  3. Hetzelfde geldt voor de links in het bericht. Als je daar met de cursor van je muis overheen zweeft, staat er iets met 'encoders' gevolgd door een hele hoop code, en niks met 'happybox'.
  4. Het echte bedrijf heet Happy Box en niet HappyBox (dus zonder spatie). Ook het officiële logo van het werkelijke bedrijf ontbreekt compleet. Een legitiem professioneel bedrijf zou zorgen dat deze dingen op orde waren.

Niet intrappen en gelijk verwijderen dus!

Bron: Tros Radar