iPhone krijgt opvallende thuisscherm-update met iOS 18

iPhone vrouw
Getty Images

Apple geeft je met iOS 18 nieuwe mogelijkheden om het startscherm en bedieningspaneel op je iPhone aan te passen. Tijdens het ontwikkelaarscongres WWDC heeft Apple een aantal aanpassingen onthuld.

Aanpassingen aan het thuisscherm

Met iOS 18 kun je app-iconen vrij plaatsen op je scherm. Je hoeft ze niet meer in een strak raster te houden, waardoor je lege ruimtes kunt creëren. Je kunt ook de kleur en grootte van de iconen aanpassen. Bovendien passen de iconen zich aan in de donkere modus.

Verbeteringen aan het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is vernieuwd in iOS 18. Je krijgt meer opties om de regelaars aan te passen, zoals het groeperen op functie. Je kunt ook swipen tussen de verschillende groepen. Daarnaast kunnen apps van derden nu integreren met het bedieningspaneel, zodat je snel acties kunt uitvoeren.

Verbergen en vergrendelen van apps

Met iOS 18 kun je gevoelige apps verbergen in een aparte map. De inhoud ervan wordt dan niet weergegeven in zoekresultaten of meldingen. Je kunt apps ook vergrendelen, zodat authenticatie vereist is om ze te openen.

Andere verbeteringen

iOS 18 bevat ook updates voor iMessage, Foto's en Games. Zo krijgt iMessage nieuwe opmaakfuncties en ondersteuning voor satellietberichten. De Foto's-app krijgt betere collecties en carrousels. Voor games is er een verbeterde Game Mode.

Apple voegt ook diverse AI-functies toe, zoals het genereren van afbeeldingen en verbeterde Siri-integratie.

iOS 18 wordt waarschijnlijk in september uitgebracht, na de lancering van de iPhone 16. De komende weken verschijnen nog publieke testversies.

Auteur