Netflix gaat abonnementen delen aanpakken

Veel abonnees van Netflix delen hun account met vrienden en familie. Je 'mag' immers met 4 personen tegelijk gebruik maken van de dienst. Maar eigenlijk is dat alleen bedoeld voor personen binnen hetzelfde huishouden. Netflix wil hier een einde aan maken.

De streamingdienst voert nu nog geen actief beleid om het delen van gebruikersnaam en wachtwoorden te voorkomen. Netflix gaat nu echter op zoek naar technieken om accountsharing actief te ontmoedigen, zonder dat dit negatieve effecten heeft voor mensen die een account delen in hetzelfde huis. Netflix zal kijken naar geografische locatie en IP adres en eventuele overtredingen mogelijk bestraffen door de service tijdelijk stop te zetten.

Ook Disney wil dit bij haar nieuwe streamingdienst Disney+ gaan implementeren. Er komen steeds meer spelers op de streamingdienstenmarkt, en inkomsten zijn een belangrijke factor. De bedrijven produceren ook zelf content, en die moet betaald worden. Uitzendrechten van series en films van derden worden steeds duurder. Dat is waarschijnlijk de reden dat streamingdiensten nu op de rem trappen bij het delen van accounts.

Bron: TotaalTV.nl