Nieuwe tool: schoon uw WhatsApp op

Chatprogramma WhatsApp heeft een nieuwe tool toegevoegd aan de chat-app om direct meerdere foto's en video's tegelijk te verwijderen. De Storage Usage-tool laat per gesprek zien hoeveel ruimte media daarin innemen.

WhatsApp werkte al langer aan deze mogelijkheid, maar stelt die nu voor alle gebruikers beschikbaar. De functie heet Storage Usage en bevindt zich in de instellingen onder ''opslag''. Met deze tool kunt u meerdere media zoals foto's, video's en documenten selecteren en verwijderen van uw smartphone. U hoeft straks dus niet meer naar de fotogalerij in uw telefoon om grote schoonmaak te houden. 

De nieuwe functionaliteit toont ook hoeveel ruimte er nog vrij is op de opslag van een telefoon, en hoeveel ruimte daarvan door WhatsApp-media wordt bezet. Ook komen er ''slimme'' suggesties voor media die de gebruiker weg kan gooien om ruimte te besparen. Denk aan media die vaak zijn doorgestuurd, en zware files zoals video's. Onderin in de instellingen staan ook de chats waarin de meest omvangrijke hoeveelheden media zijn verstuurd.

Deze mogelijkheid wordt spoedig uitgerold naar de meeste gebruikers, vanaf versie 2.20.206.1.

Bron: Tweakers