PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op: deze mail lijkt net echt, maar komt van oplichters

Er wordt momenteel een phishingmail rondgestuurd uit naam van Wehkamp. Klik niet op linkjes in de mail en verwijder 'm direct.

De oplichters gebruiken een slimme truc in het bericht. Ze schrijven: 'De laatste tijd kampt wehkamp met veel spam accounts. Wij zijn hier streng op tegen en proberen alles spam accounts uit onze database te verwijderen. Klik op de onderstaande button om uw account te verifiëren.' 

Maar juist die button is geplaatst door criminelen. Ze hopen dat mensen vervolgens hun persoonlijke gegevens invoeren. Webwinkels vragen echter nooit om gegevens via de mail.

De nepmail is bijna niet van echt te onderscheiden, behalve dat er een typfout te zien is: 'alles' in plaats van 'alle'. Maar de afzender lijkt verder betrouwbaar en de kleuren in de mail zijn herkenbaar. Lees hier waaraan je phishingmails kunt herkennen. 

Dit is de mail waar het om gaat:

Bron: Radar