PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op: nepmail in omloop namens Knab bank

Oplichters sturen momenteel een e-mail rond, zogenaamd van de online bank van Aegon, Knab. Trap er niet in en verwijder het bericht meteen.

Het onderwerp van de nepmail luidt 'nieuwe interne boodschap'. Vervolgens staat in slecht Nederlands geschreven dat je een bericht hebt.

Inlogpagina

In de e-mail staat een link. Als je daarop klikt, kom je terecht op een pagina waar je moet inloggen om het zogenaamde bericht te lezen. Met die gegevens kunnen de oplichter vervolgens hun slag slaan. Negeer de e-mail en verwijder 'm direct.

Nepmails herkennen

Begin februari werd er ook al een nepmail rondgestuurd namens Knab. Phishingmails kun je gelukkig vaak onderscheiden van betrouwbare berichten. Lees hier hoe.

Bron: Opgelicht

 

Trefwoorden: