PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op: nepmail in omloop over belastingteruggave

Momenteel sturen oplichters een phishingmail rond over de belastingteruggave. Het bericht is zogenaamd afkomstig van DigiD.

In de mail staat dat je belasting terugkrijgt. Om het bedrag te ontvangen, moet je via een link inloggen met DigiD. Maar die link leidt je helemaal niet naar DigiD; je komt uit op een website waar domeinnamen worden verkocht (iFastNet).

Waarschijnlijk is een server van iFastNet gehackt. Internetcriminelen hebben een nep phishingformulier aan die server gehangen. Inmiddels is dat formulier verwijderd en kom je gewoon op de homepage van iFastNet gehackt. Maar het kan zijn dat een andere variant van de nepmail nog wél naar een verkeerde site verwijst. Pas dus op en verwijder de mail direct.

De overheid is op de hoogte van de phishingmails en onderneemt actie om valse websites offline te halen. Tegenwoordig zijn er wekelijks schadelijke berichten in omloop. Bekijk hier voorbeelden. Stuur nepmails namens DigiD door naar valse-email@digid.nl.

Bron: Opgelicht

Zo herken je phishingmails