Telefoneren en videobellen via WhatsApp

Komt u tijdelijk niet meer in contact met de (klein)kinderen? Er is een oplossing om ze toch te kunnen zien: videobellen via WhatsApp!

WhatsApp heeft sinds enige tijd een belfunctie die behalve bellen ook de mogelijkheid biedt om videogesprekken te voeren. Deze functie is te vergelijken met bijvoorbeeld FaceTime en Skype. Dit zijn telefoongesprekken (VoIP) die via het internet verbinding maken.

U betaalt geen extra kosten voor het bellen, maar verbruikt wel data. Behalve op de WiFi, kunt u uiteraard ook bellen over een mobiel netwerk. Dit gaat dan van uw databundel af. Wel kost het veel minder dan bij de andere diensten: het gemiddelde ligt op 250 KB per minuut. Wilt u weten hoeveel bytes je al gebruikt hebt? Dan kunt u dit controleren via WhatsApp ▸ Instellingen ▸ Data- en opslaggebruik ▸ Datagebruik.

Zo werkt het

  • Open een gesprek in WhatsApp
  • Tik bovenin op de telefoon om te bellen
  • Tik op de camera om het videobellen te starten

Direct wordt het telefoongesprek gestart en zal WhatsApp een verbinding tot stand brengen!

Bellen via groepen

Niet alleen kunt u individuen bellen, ook kunt u groepsgesprekken op een soortgelijke manier starten. Tik bovenin een groepsgesprek op de telefoonhoorn met plus-knop en vink de personen aan die met wie u wilt bellen. Kies vervolgens voor een audio- of videogesprek.

Helaas is het niet mogelijk zelf gebeld worden helemaal uit te schakelen, wel kunt u vervelende bellers blokkeren via WhatsApp ▸ Instellingen ▸ Account ▸ Privacy ▸ Geblokkeerd.

Stappenplan

Bekijk in de video's hieronder stap voor stap hoe bellen via WhatsApp werkt.

Voor Android:

Voor iPhone:

Bron: Appletips.nl