Test: de beste slimme deurbel

Als iemand aanbelt, kun je op de telefoon zien wie er voor de deur staat. Ongeacht of je thuis bent of ergens anders. Via de telefoon kun je het bezoek altijd te woord staan. Dat is een slimme deurbel. De beste is Ring Video Doorbell Pro 2.

Dat blijkt uit een test in de nieuwe Consumentengids. De Ring Video Doorbell Pro 2 (€250) is een echt goede deurbel. Hij is gemakkelijk in het gebruik en heeft goed, scherp en helder beeld. Het geluid is goed. Weliswaar zit er een kleine vertraging in het geluid, maar daar merk je tijdens het gebruik weinig van. Beelden kunnen worden opgeslagen in de cloud. Minpuntje is dat het aansluiten van de bedrading ingewikkeld is. Ook is deze slimme deurbel aan de dure kant.

Buren

Slimme deurbellen hebben bewegingsdetectie. Wie dat wil kan een melding via de app krijgen als de camera beweging waarneemt. De Ring Pro 2 begint vanaf 13 meter met opnemen en stuurt een melding vanaf 6 meter. De gebruiker kan zelf privacy-zones instellen. Deze vierkante stukken van het beeld worden genegeerd voor de bewegingsdetectie. Dit is handig als bijvoorbeeld de deur van de buren anders in beeld komt.

Bron(nen):