Veel antivirus apps op Android blijken waardeloos

Let goed op welke Antivirus app(s) je installeert op je Android-smartphone. Er zitten veel waardeloze apps tussen.

Er is niks mis met een antivirus app installeren op een smartphone. Dit zou voor een extra stukje veiligheid kunnen zorgen. Het is wel belangrijk om te weten welke apps echt helpen.

De organisatie, AV-Comparatives, nam 250 antivirus apps onder de loep die te vinden zijn in de Google Playstore. Het blijkt dat slechts 80 van de 250 apps daadwerkelijk je smartphone beschermen. Er worden door de onderzoekers meer dan 30 procent van de apps bestempeld als ‘kwaadaardig’.

Er zijn apps die bijvoorbeeld visuele zaken laten zien en dat zijn absoluut geen echte virusscanner. Wil je honderd procent zeker zijn van een goede antivirus app, download dan een app van een bekend bedrijf. Deze apps komen wel positief uit de test: AVG, Kaspersky, McAfee en Symantec.

Je kunt beter uit de buurt blijven van amateur apps die een verdachte indruk geven. Laat je niet misleiden door juichende reviews. Het komt namelijk vaak voor dat malafide apps erg goede reviews hebben in de Google Playstore. Deze reviews zijn gekocht of zelf geschreven door de makers.

Bron(nen):
Trefwoorden: