Vijf digi-gadgets om cadeau te geven

Snellader
Getty Images

Of het nou voor kerst is, een verjaardag of zomaar, een digitale gadget als cadeau is altijd leuk om te geven. Daarom: vijf handige digi-gadgets!

Arisenn Ultra QC 3.0 snellader € 15,90

Arisenn® ULTRA QC 3.0 4-poorts USB 12.4 Ampere snellader wit voor smartphones en... | bol

De kwaliteit van universele laders voor smartphones en tablets is de laatste jaren sterk verbeterd. Kon je het vroeger maar het beste houden bij de lader die met je mobiele apparaat meekwam, tegenwoordig is dat meestal niet meer nodig. Een voordeel van een universele lader is dat je hem kan gebruiken om verschillende apparaten van verschillende merken op te laden. Je hoeft dus niet meer diverse losse laders bij de hand te houden.

Een mooi voorbeeld van een universele lader is de Arisenn Ultra snellader. Hiermee laad je diverse apparaten -zoals van Apple en Samsung- vlug op via de vier verschillende USB-poorten. Dat betekent dat je vier apparaten tegelijk van stroom kan voorzien. Op een veilige manier, want deze snellader heeft allerlei ingebouwde beveiligingen, zoals tegen overspanning. Ook handig is dat Arisenn Ultra lader door zijn vorm te gebruiken is in bijna alle landen ter wereld. Dat maakt hem prima geschikt om mee te nemen op vakantie.

iStorage datAshur Personal 2 USB-stick met cijferslot € 57,-

iStorage datAshur Personal 2 - USB-stick - 8 GB - Cijfercode - Zwart | bol

Een USB-stick is een handig apparaatje om je bestanden op te bewaren. Prima geschikt als opslagplek voor een back-up van je belangrijke gegevens of om bestanden op te zetten als je even geen ruimte meer op je computer hebt. En natuurlijk kun je zo’n compacte USB-stick makkelijk overal mee naartoe nemen. Een nadeel van een gewone USB-stick is wel dat hij makkelijk in verkeerde handen kan vallen. Dat is erg vervelend als het om je persoonlijke gegevens gaat.

De iStorage datAshur Personal 2 USB-stick voorkomt dat iemand zomaar de bestanden op de stick kan lezen en gebruiken. Deze USB-stick is namelijk voorzien van een fysiek cijferslot. Hiermee kun je een zelfbedachte pincode van 7 tot wel 15 cijfers invoeren. Zo is er voortaan alleen nog maar toegang mogelijk tot de versleutelde bestanden op de USB-stick met die pincode. De USB-stick heeft ook nog een aantal extra beveiligingen en is meteen vanuit de verpakking te gebruiken, zonder dat je aparte software nodig hebt. De iStorage datAshur Personal 2 USB-stick is er in verschillende geheugengroottes: van 8 tot 64 GB.

GØDLY Solar Powerbank € 49,95

GØDLY® - Solar Powerbank - Solar Charger - Powerbank Zonneenergie - 30000 mAh - 5... | bol

Als de accu van je tablet, smartphone of fototoestel leeg is, gebruik je gewoonlijk de lader bij het apparaat om hem weer op te laden. Maar daar heb je wel een stopcontact voor nodig of een auto met de juiste connectie. Een goed oplaadalternatief is een powerbank, zoals de GØDLY Solar.

Een powerbank is eigenlijk gewoon een draagbare accu, maar dan met voldoende energie voor meerdere laadsessies bij mobiele apparaten. De GØDLY Solar Powerbank kan een mobiel tot wel zes keer opladen voordat hij zelf opgeladen moet worden. Omdat er twee USB-poorten op de powerbank zitten, kun je twee apparaten tegelijk van nieuwe stroom voorzien.

Als de powerbank zelf leeg is, laadt je hem op via een stopcontact of met behulp van zonne-energie, want deze powerbank is voorzien van een eigen zonnepaneel. Dat maakt hem extra handig op plekken waar geen stopcontact direct bij de hand is, zoals op kampeervakantie. Ook fijn op vakantie is dat hij waterproof en stofdicht is en bovendien twee LED-lampen heeft. Je kan hem dus ook gebruiken als lantaarn. Houd er wel rekening mee dat de GØDLY Solar Powerbank niet mee mag in het vliegtuig, omdat de accucapaciteit te groot is. Hij is wel prima geschikt voor iedere andere vakantie.

Ekster Senate Kaarthouder €50,-

Ekster Senate Kaarthouder - Bestel nu | Productpine

Tegenwoordig heb je zo al minstens vijf pasjes of kaarten mee op zak. Niet alleen om mee te betalen, maar ook voor allerlei diensten als de wegenwacht of je verzekeringen en voor kortingen bij winkels. De stijlvolle leren Ekster Senate Kaarthouder helpt je om ze overzichtelijk bij de hand te houden en met een klik naar buiten te schuiven, zodat je snel je gewenste pasje of kaart eruit kan pakken. De houder is dun dus neemt minder ruimte in dan een portemonnee. Je kan er meer dan tien kaarten in kwijt, alhoewel zeven het optimale aantal is.

Het meer digitale deel van de kaarthouder wordt gevormd door de RFID/NFC beschermer. Deze zorgt ervoor dat de RFID/NFC chip in je pasjes niet door criminelen draadloos kunnen worden gescand.

Extra bescherming biedt de los toe te voegen Ekster Tracker traceerkaart voor €34,- waarmee je altijd kan zien waar je kaarthouder is. Handig als je de kaarthouder kwijtraakt of deze gestolen wordt. De traceerkaart werkt met GPS en op zonne-energie. Met drie uur zonlicht gaat hij wel twee maanden mee.

Denver MIR-260 DAB+/Internet radio €109 (Plus Webshop)

Denver audiocenter MIR-260 (tijdschriftnu.nl)

Digitale radio’s zijn bijzonder populair. Dat komt niet alleen doordat veel radiostations wereldwijd tegenwoordig digitaal uitzenden, maar ook omdat je  allerlei extra’s bij zo’n radio krijgt. Met de Denver MIR-260 heb je een fraai radiotoestel met een sjiek modern uiterlijk in een zwarte houten behuizing. Deze radio geeft je de mogelijkheid via de ether naar digitale (DAB+) en FM radiostations in binnen- en soms ook buitenland te luisteren, zonder ruis bij de digitale uitzendingen.

De Denver radio geeft je ook toegang tot duizenden radiostations over de hele wereld via je internetverbinding. Luister je liever naar je zelf gekozen muziek bij een muziekstreamingsdienst als Spotify? Dan kun je de radio gebruiken als speaker voor je smartphone of tablet. Via een draadloze bluetooth verbinding maak je eenvoudig een connectie tussen je mobiele apparaat en de radio. Daarnaast heeft de radio ook nog een ingebouwde CD-speler en een afstandsbediening.

Auteur