Voorkom dat mensen vervelende foto's AirDroppen

Getty Images

AirDrop is een dienst van Apple. Daarmee kunt u bestanden sturen en ontvangen van andere mensen met een iOS-smart device. Maar dit kan ook worden misbruikt. Hoe voorkomt u dat u ongevraagde foto's ontvangt?

Mensen die op het punt stonden aan een vliegreis te beginnen kregen de schrik van hun leven. Een man stuurde een foto van een vliegtuigcrash via AirDrop naar alle iOS-apparaten in de buurt.

En dit is niet de eerste keer. Zo meldden vrouwen die gebruikmaakten van de metro in New York dat ze opeens naaktfoto's van vreemde mannen ontvingen. Dat komt omdat AirDrop iedereen toestaat om via Bluetooth apparaten in de buurt te vinden. Iedereen kan vervolgens iPhone-, Mac- en iPadbezitters bestoken met ongevraagde foto's, zolang ze op niet meer dan negen meter afstand zitten.

Zo voorkomt u het

U kunt AirDrop zo instellen dat alleen mensen uit uw contactenlijst iets naar u toe kunnen sturen. U hoeft daarvoor alleen maar even naar het instellingenmenu van uw apparaat te gaan.

U kiest 'AirDrop' onder 'Algemeen' in het menu. Stel de app in op 'Alleen contacten', en dan bent u beschermd tegen foto's van onbekenden. Op een Mac vindt u deze instelling simpelweg door in Finder op AirDrop te klikken. Dan ziet u onderaan 'Ik mag gevonden worden door'. Vervolgens wijzigt u de privacyinstelling.

Wilt u helemaal van AirDrop af, dan kunt u de app ook simpelweg uitzetten.

Auteur