'Vouwbare telefoon repareren wordt dure grap'

Hij zit al een tijdje in de pijpleiding: de smartphone met vouwbaar scherm. Er is alvast bijzonder nieuws vanuit fabrikant Huawei: het scherm repareren bij schade kost zo'n 900 euro.

Het gaat om de vouwbare Mate X-smartphone. Een schermreparatie kost omgerekend ruim 900 euro. Hiermee is de reparatie duurder dan een gloednieuwe Huawei Mate 30. De Mate X is al sinds 15 november verkrijgbaar in China.

Op de servicewebsite van Huawei staat de prijs van 7.080 yuan genoemd. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 910 euro. Hiermee is de reparatie duurder dan veel moderne smartphones.
De prijs is waarschijnlijk zo hoog omdat het vouwbare scherm duur is om te produceren. De telefoon zelf kost ook een lieve 16.999 yuan, omgerekend 2185 euro.

Het vervangen van de chipset kost 3.579 yuan, wat neerkomt op zo’n 460 euro. Het vervangen van de camera kost 90 euro, een batterijklep kost 46 euro en een nieuwe accu kost 38 euro. De Mate X bevat twee accu’s.

Ter vergelijking: Samsung vraagt voor de eerste schermreparatie van de Galaxy Fold slechts 150 euro. De tweede keer dat een Fold een nieuw scherm nodig heeft, kost het gebruikers echter al rond de 600 euro.

Bron: AD.nl