Webcams en vriezers populair door coronavirus

Nederland is in de ban van 'social distancing' - sociale contacten op afstand. Technologie die dat mogelijk maakt wordt nu dus goed verkocht. Onder meer webcams, headsets, monitoren en docking stations vliegen over de toonbank. Maar ook vriezers worden vaker verkocht.

Mensen zijn massaal op zoek naar manieren om contact op afstand te houden. Onder meer webcams en dockingstations zijn afgelopen dagen veel populairder geworden onder gebruikers van de Tweakers Pricewatch, waar mensen de prijsverschillen van producten tussen verschillende webwinkels kunnen opzoeken. Webcams zijn met afstand het meest populair. Ten opzichte van een gemiddelde dag tussen 1 januari en 1 maart van dit jaar waren er zondag 34 keer meer kliks op producten in deze categorie. Veel mensen werken nu thuis vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, ze willen overleggen met collega's met video en zijn dus op zoek zijn geweest naar een camera.

Ook lijken mensen op zoek naar entertainment; spelcomputers beleven nu een piek. Een laatste categorie waar Tweakers de populariteit flink ziet stijgen is toetsenborden, terwijl er bij muizen juist geen significante stijging te zien is. ,,Vermoedelijk hebben de meeste mensen thuis wel al een goede muis, maar nu er intensiever thuis gewerkt moet worden staat een goed toetsenbord bij menigeen op het verlanglijstje‘’, aldus een woordvoerder.

Ook vriezers zijn populair. Er zijn afgelopen dagen veel berichten geweest over het hamsteren van boodschappen, en een vriezer kan helpen om gehamsterde boodschappen op te slaan.

Bron: Tweakers