Eenvoudig besparen op de autoverzekering

Veel autorijders kunnen eenvoudig besparen op de premie van de autoverzekering. Vanwege de coronacrisis is voor veel Nederlanders het woon-werkverkeer sterk afgenomen. Hierdoor rijden veel werknemers veel minder kilometers dan voor de crisis. Door over te stappen naar een andere verzekeraar én een lagere kilometrage te nemen, kan er tot 85 procent op de premie worden bespaard.

Dit blijkt uit berekeningen van financieel onderzoeksinstituut MoneyView. Uitgangspunt van de berekening is een teruggang van 40.000 kilometer naar 7.500 kilometer per jaar. De besparing is het hoogst voor verzekerden die een relatief hoge premie betalen door bijvoorbeeld een zware of dure auto of weinig opgebouwde schadevrije jaren.

Ook als er niet wordt overgestapt naar een andere verzekeraar, valt er te besparen door simpelweg het lagere kilometrage aan de huidige verzekeraar door te geven, aldus MoneyView. Afhankelijk van de situatie is daar gemiddeld zo'n tien procent mee te besparen. Zeker bij duurdere auto's kan dat honderden euro's aan verzekeringspremie per jaar schelen. Overigens hanteren niet alle verzekeraars het kilometrage als premie-factor. Gezien de potentiële omvang van de mogelijke besparing is het zeker de moeite waar om contact op te nemen met de verzekeraar om te vragen of een lagere kilometrage leidt tot een lagere premie.

Als u een auto koopt, bent u verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat u de juiste keuzes maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk), de leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en de tredes op de bonus/malusladder. Vergelijk hier uw verzekeringen, en stap over voor een lagere premie >>

Bron(nen):
Trefwoorden: