Helft automobilisten oververzekerd

Een op de drie automobilisten sluit een autoverzekering af met een te hoge dekking. De helft van de autobezitters is hiermee oververzekerd, waardoor ze maandelijks teveel premie betalen. Oververzekering ontstaat dus niet alleen omdat automobilisten vergeten naar de verzekering om te kijken, terwijl de auto ieder jaar een jaartje ouder wordt.

Dit blijkt uit het GfK onderzoek TOF Tracker, Hoe hoger de cataloguswaarde hoe hoger het aantal onverzekerden. Auto’s met een waarde van meer dan 25 duizend euro zijn in 38 procent van de gevallen oververzekerd. Bij auto’s onder de 15 duizend is dat 27 procent. Het lijkt erop, aldus GfK, dat autobezitters die een dure auto kopen minder vaak beseffen dat deze auto door hoge afschrijving snel in waarde daalt.

Leeftijd

Er blijkt ook een relatie met de leeftijd en de opleiding van automobilisten. Onder de 65-plussers is een kwart oververzekerd, terwijl dat in de leeftijdsgroep 35 tot 50 jaar voor 37 procent geldt. Lageropgeleiden zijn vaker (37 procent) oververzekerd dan hogeropgeleiden (27%).

 

Bron(nen):

1 Reactie

Door Leo (niet gecontroleerd) op di, 10-5-2016 - 13:12

De dagwaarde is vaak veel te laag bij een goedkope verzekering je kan in geval van totaal verlies van de sloop meer krijgen dan de verzekering uitkeerd