Jonge automobilist betaalt de hoofdprijs

Jonge automobilisten geven ieder jaar meer geld uit aan hun autoverzekering. Jonge mannen betalen de hoogste premie voor hun autoverzekering.

Dit blijkt uit een analyse van autoverzekeringen die vorig jaar via Independer zijn afgesloten. Uit eerder onderzoek van Independer bleek dat jongeren van 18 en 19 jaar oud gemiddeld 2,5 keer zo veel premie betalen als automobilisten in de leeftijdsgroep van 30 t/m 34 jaar.

Uitgebreidere dekking

De auto’s van jonge vrouwen zijn gemiddeld 1,5 jaar nieuwer dan die van jonge mannen. Ook kiezen vrouwen vaker voor een uitgebreidere dekking. Toch betalen jonge mannen 11,6% meer premie dan jonge vrouwen. Daarbij speelt mee dat jonge mannen snellere en zwaardere auto’s rijden dan jonge vrouwen.

Meer mannen

In de leeftijdscategorie van 18 tot en met 24 jaar sluiten twee keer zoveel mannen als vrouwen een autoverzekering af via Independer. Hoe jonger, des te groter het verschil. Bij de 24-jarigen die een verzekering afsluiten zijn vier op de tien automobilisten vrouw. Bij de 18 jarigen is dat twee op de tien.

Vergelijk en bespaar op uw autoverzekering >>