Keurmerk voor zorgvergelijkingssites

Vier vergelijkingssites, Hoyhoy.nl, Independer, Pricewise en Zorgkiezer, introduceren het Keurmerk Objectief Vergelijken. Dit keurmerk voor zorgvergelijkingssites is gekoppeld aan een nieuwe gedragscode die de vier hebben opgesteld.

Gedragscode

In de gedragscode staan regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering. De regels komen tegemoet aan eerdere aanbevelingen van de AFM. Het keurmerk valt onder de hoede van een onafhankelijke stichting.

[[advertorial uid="3473321"]]

Nooit hoger scoren in resultaat
De gedragscode schrijft onder andere voor dat de verzekering die het beste past bij de wensen van de klant, altijd als eerste moet worden getoond, ook als de aanbieder de vergelijkingssite geen vergoeding betaalt. Een verzekering mag nooit hoger scoren in het resultaat, omdat de aanbieder een (hogere) vergoeding betaalt. Daarnaast moet de getoonde premie het bedrag zijn dat daadwerkelijk van de rekening wordt afgeschreven.

Tips

Vorig jaar publiceerde de Autoriteit financiële Markten enkele tips voor het gebruik van vergelijkingssites. Een belangrijke tip was om verschillende vergelijkingssites te gebruiken en niet blind te varen of één site. Ook adviseerde de AFM niet alleen op prijs te letten, maar ook op kwaliteit. Daarnaast waarschuwde de AFM voor advertentiesites.

Gratis op de hoogte blijven van de zorgverzekering in 2016? Meld u aan voor onze Zorg Update.

 Bronnen: weblog.independer.nl/ en www.afm.nl/