Test: de beste aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen heeft een aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en dan is het een fijne gedachte dat de schade gedekt is. Wie over wil stappen naar een andere: de beste aansprakelijkheidsverzekeringen zijn van ASR, Klaverblad Verzekeringen en Turien & CO.

Dit blijkt uit het Special Item 'Recht en Aansprakelijkheid' van MoneyView. De drie beste verzekeringen scoren hoge ogen vanwege de dekking voor schade veroorzaakt door kinderen bij oppassen en logeren, ook als er juridisch gezien geen aansprakelijkheid is.

Daarnaast kun je bij deze verzekeringen kiezen voor een eigen risico en kun je kiezen tussen twee verzekerde bedragen. Bij Klaverblad Verzekeringen en Turien & Co zijn de dekkingen voor niet-uitgesloten gevallen van opzicht hoger dan bij andere verzekeringen.

De verzekeringen van ASR en Klaverblad Verzekeringen zijn dagelijks op te zeggen zonder opzegtermijn.

Goedkoopste

MoneyView vergeleek de aansprakelijkheidsverzekeringen ook op prijs. De voordeligste zijn Aegon, Bruns ten Brink en EAG Assuradeuren. Ook ZLM behoort bij de goedkoopste, maar het werkgebied van deze verzekeraar is beperkt tot Zeeland en Noord-Brabant.

Vriendendienst

Alle onderzochte verzekeringen vergoeden schade die tijdens een vriendendienst ontstaat. Zo’n vriendendienst, zoals helpen bij verhuizen, moet geheel belangeloos zijn. Bij een vriendendienst gelden lagere zorgvuldigheidsnormen dan voor een professioneel verhuisbedrijf. Laat een vriend iets uit zijn handen vallen, dan is hij daardoor juridisch meestal niet aansprakelijk, maar moreel zal hij zich dat wel voelen.

In het verleden gaf dat vervelende situaties, reden dat vriendendiensten nu onder de dekking vallen. De vergoeding kan nogal verschillen. Ongeveer tweederde van de verzekeringen vergoedt maximaal €12.500. 16% vergoedt tot € 25.000 en een enkele verzekering heeft geen maximum.

Een verzekering afsluiten? Vergelijk verzekeringen met elkaar en kies voor de goedkoopste.