Test: de beste aansprakelijkheidsverzekering

Getty Images

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten van een ongeluk kunnen flink oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom onmisbaar. Het dekt schade waarvoor je aansprakelijk bent. De beste is de verzekering van Centraal Beheer.

Dit blijkt uit een vergelijking van de Consumentenbond. De AVP (Aansprakelijkheids Verzekering Particulieren) van Centraal Beheer is de populairste van het consumentenpanel. (13,6% van de deelnemers heeft deze verzekering). Het is ook een van de duurdere. Bij een verzekerd bedrag van anderhalf miljoen euro betaalt zowel een gezin als een alleenstaande met kinderen 78 euro per jaar. Een stel zonder kinderen is 60 euro kwijt, een alleenstaande zonder kinderen 39 euro per jaar. Het is ook mogelijk om een bedrag van 2,5 miljoen euro te verzekeren.

Sportclausule

De verzekering van Centraal Beheer scoort hoog door de oppasclausule, sport- en spelclausule en een ruime vriendendienstclausule (tot 25.000 euro). De oppasclausule dekt de schade die je kind veroorzaakt tijdens een logeerpartij of bij een (niet professionele) oppas. Bij een sport- en spelclausule is bepaalde schade gedekt tijdens het sporten. Alle AVP's dekken schade die je veroorzaakt tijdens het uitvoeren van een vriendendienst. Hetzelfde geldt voor schade aan geleende spullen. Wel verschilt de hoogte van de vergoeding.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • Consumentenbond