Test: de beste inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is bijna onmisbaar. Geen wonder dat verreweg de meeste huishoudens er een hebben afgesloten. Wie op zoek is naar een andere inboedelverzekering, en de beste wil, komt uit bij de verzekeringen van InShared, Lemonade of Vereniging Eigen Huis.

Dat blijkt uit het SpecialItem Woonverzekeringen van MoneyView. Deze drie inboedelverzekeringen zijn alle drie all risk verzekeringen. Ze kennen ruime dekkingen. InShared heeft een ruime dekking voor schade door vandalisme, Lemonade biedt dekking voor diefstal van fietsen buitenshuis en de Vereniging Eigen Huis heeft een ruime dekking voor gereedschap, praktijkinventaris en inboedel van derden.

Mobiele elektronica

Voor schade aan mobiele elektronica die binnenshuis is ontstaan, biedt iedere inboedelverzekering dekking . Moneyview ziet wel een ontwikkeling dat verzekeraars deze dekking steeds meer uit de standaarddekking halen. Bij brand en diefstal is de schade binnenshuis nog bij 47 van de 53 onderzochte inboedelverzekeringen standaard meeverzekerd. Zes verzekeringen kennen geen standaarddekking voor mobiele elektronica. Er is dan een aanvullende dekking nodig.

Een allrisk verzekeringen is geen garantie dat val- en stootschade aan mobiele elektronica altijd standaard is meeverzekerd. Een derde van de 31 onderzochte all risk verzekeringen vergoedt deze schade alleen als de verzekerde een optionele dekking afsluit.

Vergelijk hier inboedelverzekeringen en profiteer >>

Bron: download.moneyview.nl