Worden niet genoten vakantiedagen vergoed door de reisverzekeraar?

Als je van een aantal vakantiedagen wegens omstandigheden geen gebruik kan maken, dan worden deze vergoed door de reisverzekeraar indien je een annuleringsverzekering of een reisverzekering met annuleringsdekking hebt gesloten.

Wat is een niet genoten vakantiedag?
Een niet genoten vakantiedag is een dag in je vakantie waar je geen gebruik van hebt kunnen maken, vanwege onvoorziene omstandigheden. Bijvoorbeeld als je een dag van je vakantie in het ziekenhuis ligt of je vakantie vroegtijdig moet beëindigen. De verzekeraar vergoed dan de kosten van de dagen die je niet hebt kunnen benutten. Natuurlijk gelden er wel regels voordat de verzekeraar deze vergoed.

Een niet genoten vakantiedag wordt vergoed als:

  • Jijzelf of een naaste familielid (eerste of tweede graad) overlijdt, ernstig ziek is of een ernstig ongeval heeft gehad.
  • Het vakantieverblijf dusdanig beschadigd is geraakt dat het verblijf hierin niet meer mogelijk is.
  • Het huwelijk van de verzekerde wordt beëindigd en hiervoor een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
  • Het samenlevingscontract is ontbonden door de notaris vanwege een relatiebreuk van de verzekerde.
  • De verzekerde is ontslagen en een vast dienstverband had en nu werkeloos is.
  • De verzekerde of de partner van de verzekerde zwanger is.
  • Er schade aan eigendommen van de verzekerde is gelegen door inbraak, brand, storm, ontploffing, blikseminslag of een overstroming en het noodzakelijk is dat de verzekerde hierbij aanwezig is.

Om aanspraak te maken op een vergoeding van een niet genoten vakantiedag, kun je het beste even contact opnemen met je verzekeraar. Zij kunnen je een schadeformulier toesturen of vertellen waar je deze kunt downloaden.

Wat vergoed mijn verzekeraar?
Iedere verzekeraar biedt een andere dekking, dus lees vooraf altijd goed de polisvoorwaarden door. Zo weet je direct of niet genoten vakantiedagen worden vergoed en wat de vergoeding is.

Een doorlopende reisverzekering afsluiten? Vind de verzekering die bij U past met onze vergelijker >>

Bron: HoyHoy