ZLM best gewaardeerde verzekeraar

De regionale schadeverzekering ZLM, actief in Zeeland en Brabant, heeft van zijn eigen klanten het hoogste rapportcijfer ontvangen van alle verzekeraars. Verzekerden geven het bedrijf een 8,29.

Dit blijkt uit verzekeraarsinbeeld.nl, een nieuw initiatief van het Verbond van Verzekeraars. De site is gebaseerd op onderzoek van TNS NIPO en geeft behalve rapportcijfers ook inzicht in persoonlijk ervaringen van klanten. Er zijn ruim vijfduizend reacties van klanten op de site te lezen. Het achterliggende idee is dat klanten het best hun eigen verzekeraar kunnen beoordelen.

Aan verzekeraarsinbeeld.nl doen vijftig verzekeraars mee. Zij krijgen rapportcijfers voor zes aspecten van klantbediening: algemene tevredenheid, klantgerichtheid, deskundigheid, duidelijkheid, vertrouwen en contact met de verzekeraar. Het onderzoek zal ieder jaar worden herhaald.

Top 3

In deze eerste versie bestaat de top drie behalve uit ZLM Verzekeringen uit ANWB Verzekeren op een tweede plaats en Centraal Beheer en Interpolis op een gedeelde derde plaats. Onderaan staan Aegon op nummer 48 en a.s.r. op nummer 49. Rialto Verzekeringen sluit de rij op nummer 50. Rialto verzekeringen is de enige verzekeraar die minder dan een 6 krijgt.

Opvallend is dat schadeverzekeraars aanzienlijk beter uit de bus komen dan levensverzekeraars. De beste levensverzekeraar is coöperatie Dela op een 5de plaats, gevolgd door Allianz op een 15de en Monuta op een 18de plaats.

Bron: www.verzekeraars.nl