Een overbelaste teen na het golfen. Wat nu?

golfen-voeten-overbelast
Getty Images

Na twee dagen intensief golfen kan ik nu al acht dagen geen enkele schoen meer dragen aan mijn linkervoet. Een plekje aan de pees van mijn grote teen - op de plek waar de schoen dubbelvouwt bij het lopen - is behoorlijk geïrriteerd. Wat kan ik hieraan doen?

Aad

Anouk Jannes, podotherapeut:

Vervelend. Mogelijk is deze inderdaad geïrriteerd/overbelast. Allereerst zou ik adviseren om de komende dagen schoenen te dragen met een ruimere teenbox en stijve loopzool. Een wandelschoen is vaak stijver rondom de tenen waardoor de grote teen meer rust krijgt.

Indien de pijn niet afneemt, zou ik u willen verwijzen naar uw huisarts of een podotherapeut die u mogelijk kan helpen met een drukontlasting/taping.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.