Een stekende pijn in mijn tenen. Hoe komt dat?

Ik heb zere tenen, met steken erin. Wat zou dat kunnen zijn en wat kan ik eraan doen?
Magda

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Beste Magda,

Een stekende pijn in de tenen kan wijzen op een inklemming van de zenuw van je tenen in je voorvoet (mortonse neuralgie). Deze zenuw loopt tussen je middenvoetsbeentjes naar je tenen. De inklemming gebeurt altijd tussen de middenvoetsbeentjes maar de pijn kan zich manifesteren in de tenen. Dit geeft met name een stekende pijn, soms ook tintelingen in de tenen.

Vaak worden er bij deze klachten podotherapeutische zolen aangemeten om de zenuwinklemming te verlichten tijdens het lopen om hierdoor de pijn te verminderen.

Ik zou u aanraden podotherapeut (heet in België een podoloog) te raadplegen. Een podotherapeut kan beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten en samen met u kijken naar een oplossing!

Met vriendelijke groeten,

Sepp Mortelmans
Podotherapeut, MSU/echografist

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in België en werkt sinds 2011 in Nederland.