Aansprakelijk stellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De buurjongen kan een bal door uw raam schoppen of misschien rijdt iemand anders zomaar met een winkelwagen tegen uw auto aan. De eerste stap zet u altijd door deze persoon aansprakelijk te stellen.

Hoe zorgt u ervoor dat de veroorzaker van de schade ook opdraait voor de kosten?

De eerste stap zet u altijd door deze persoon schriftelijk aansprakelijk te stellen voor de toegebrachte schade. Veel mensen kiezen ervoor om dit aangetekend te doen. Als u verzekerd bent voor bepaalde schade, licht dan ook altijd uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon in. In veel gevallen kunnen zij de zaak voor u afhandelen.

Verzamel zo veel mogelijk informatie

Het is belangrijk om direct na het voorval zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Leg vast:

  • Wat er precies gebeurd is.
  • De oorzaak van de schade.
  • Foto’s van de situatie.
  • Namen en telefoonnummers van getuigen.
  • Eventueel een schaderapport van de politie.

 

1 Reactie

Door Theo de Bruijn (niet gecontroleerd) op ma, 13-11-2017 - 05:34

Geachte Heer/Mevrouw
Onderwerp :Opstalverzekering.

3 Juli ,17 kregen wij een waterlekkage in onze koopappartement waar vloertegels van de woonkamer zijn gelegd.Wij wonen al 19 jaar op de zelfde vloer op 3 november,17 zijn ze begonnen. Via de VvE bijdragen met eigenaren belang die deze verzekering(M) Avio moet uit betalen is er een vervolg schade ontstaan aan de ondervloer van de tegels die 19 jaar geleden zijn gelegd en die schade willen zij niet betalen. Ondanks dat andere kosten zoals huurderving het verblijf elders, verhuiskosten gewoon doorgaan.
Met vriendelijke groet
Theo de Bruijn