PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Aansprakelijk stellen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De buurjongen kan een bal door uw raam schoppen of misschien rijdt iemand anders zomaar met een winkelwagen tegen uw auto aan. De eerste stap zet u altijd door deze persoon aansprakelijk te stellen.

Hoe zorgt u ervoor dat de veroorzaker van de schade ook opdraait voor de kosten?

De eerste stap zet u altijd door deze persoon schriftelijk aansprakelijk te stellen voor de toegebrachte schade. Veel mensen kiezen ervoor om dit aangetekend te doen. Als u verzekerd bent voor bepaalde schade, licht dan ook altijd uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon in. In veel gevallen kunnen zij de zaak voor u afhandelen.

Verzamel zo veel mogelijk informatie

Het is belangrijk om direct na het voorval zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Leg vast:

  • Wat er precies gebeurd is.
  • De oorzaak van de schade.
  • Foto’s van de situatie.
  • Namen en telefoonnummers van getuigen.
  • Eventueel een schaderapport van de politie.

 

Reactie toevoegen