
Getty Images
Glutenvrij eten is heel gemakkelijk én lekker met deze hartige taart.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 500 gram uien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eieren
- circa 150 milliliter halfvolle melk
- peper
- nootmuskaat
- 2 eetlepels kookroom
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Fruit de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, 1 ei, peper en nootmuskaat een stevige puree.
- Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen er over en strooi er de pijnboompitten over.
- Klop het andere ei los met de kookroom en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.