Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Getty Images

Aziatisch genieten met een heerlijk roerbakgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 gram taugé
  • 200 gram bieflap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Maak de paddenstoelen schoon.
  3. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
  4. Was de taugé onder stromend water.
  5. Snijd de bieflap in smalle reepjes.
  6. Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal en de gember snel bruin.
  7. Meng er de ketjap door.
  8. Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte paksoi en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

    1 paksoi
    1 eetlepel olie
    1 theelepel sambal
    6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum