Getty Images
      
  Een saladevariatie: broccoli met een friszuur tintje.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 500 gram broccoli
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 1 eetlepel (balsamico)azijn
 - 50 gram granaatappelpitjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  125kcal
          
    Eiwit 
              
  8 gram
          
    Koolhydraten 
              
  6 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  6 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
 - Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
 - Laat de broccoli uitlekken.
 - Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
 - Menusuggestie
 
Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 tartaartjes
 - 1 grote ui
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 6 aardappelen
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum